Picture 035Picture 036Picture 037Picture 038Picture 042

Sastāvdaļas pamatnei

200 gr prosa
150 gr olu baltums
4 olas
nedaudz sāls, pipari

Virsmai

340 gr paprika
190 gr puravs
380 gr kabacis
360 gr marinēts gurķis
4 daiviņas ķiploks
360 gr Tējas  siers
200 gr a/k lasis

Pārliešanai

200 gr Grieķu jogurts
1000 gr olu baltums
Garšvielas,  nedaudz sā

Pagatavošana

Prosu apvāra. Atdzesē.Papriku, puravu, gurķus, lasi sasmalcina.  Sieru, kabaci  sarīvē.Ķiploku izspiež ar ķiploku spiedi.Visas sagrieztās, sarīvētās sastāvdaļas sajauc (no gurķiem un kabačiem nospiež lieko sulu). Prosu sablendē ar olām un olu baltumiem.Liek uz plāts.Pa virsu pārber visas sastāvdaļas.Jogurtu sakuļ ar olu baltumiem un garšvielām. Pārlej pāri. Liek cepties ~ 150 grādos.Cepu diezgan ilgi: 2,5 h.  Jau gatavam var pārkaisīt sarīvētu pikantu sieru.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 8,6 gr
OH = 5,9 gr
T = 2,1gr
Kcal = 79