Jogurta torte ar hurmu
Sastāvdaļas
Pamatnei
300 gr žāvēti augļi (plūmes, dzērvenes, rozīnes)
200 gr rieksti (mandeles)
50 gr rums ( vai kafija,ja torti ēdīs bērni)
Virsmai
2 hurmas ( 500 gr)
250 gr ūdens
300 gr dabīgais jogurts SKYR
50 gr cukurs vai kāds cits saldinātājs (es izmantoju Truvia)
Kurkuma vai safrāns (krāsas pastiprināšanai)
1 citrona sarī vēta miziņa
20 gr želatīns
Pagatavošana
Hurmu nomazgā, sagriež gabaliņos un izvāra. Atdzesē un sablendē biezenī. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Žāvētos augļus ar riekstiem sablendē. Sablendēto masu liek un pieblietē formā ar noņemamām malām. Atdzisušo biezeni sablendē ar dabīgo jogurtu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno hurmas – jogurta masai.Masu lej formā uz žāvēto augļu riekstu pamatnes. Liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 6,2 gr
OH = 16,8 gr
T = 2,8 gr
Kcal = 159
Paldies tev par šo jauko recepti! Šorīt no rīta tieši domāju, ko lai pagatavo no Hurmas! Obligāti brīvdienās izmēģināšu!
Paldies. Viegli, atri pagatavot un tik garda!!!
Priecājos, ka Jums patika!:)
Ineta,Tu esi fantastiska!!! Kūka garšo ideāli! Ruma vietā pieliku šokolādes liķieri,iztiku bez kurkuma vai zaferāna,bet tas nemaina garšīgumu. Viegla un svaiga garša- kā reiz svētdienas brokastīm Paldies Tev
Paldies, Tev par atsauksmi! Un patiess prieks, ka arī Tev tā garšoja! Tik viegla un gaisīga!:)
Izmēģināju, vnk super! Bērniem patika, bet vīrs diemžēl konservatīvs tikai un vienīgi putukrējums un milti ir īstas kūkas vērts!
Paldies par jaukajā receptēm un noderīgiem rakstiem!
Priecājos, ka arī Jums patika!:)
Vēlos pamēģināt šo te. Tik jautājums – cik lielai kūkas formai masa paredzēta? Un,kā pareizi jāvāra hurma.
Kūkas forma diametrā standarts: 24cm. Hurmu nomazgāju, nomizoju, sagriezu gabaliņos, pielēju ~150 gr ūdens uz uz mazas uguns savārīju.Pēc tam ar blenderi sablendēju.