Picture 022Sastāvdaļas

Pamatnei

300 gr žāvēti augļi (plūmes, dzērvenes, rozīnes)
200 gr rieksti (mandeles)
50 gr rums ( vai kafija,ja torti ēdīs bērni)

Virsmai

2 hurmas ( 500 gr)
250 gr ūdens
300 gr dabīgais jogurts SKYR
50 gr cukurs vai kāds cits saldinātājs (es izmantoju Truvia)
Kurkuma vai safrāns (krāsas pastiprināšanai)
1 citrona sarī vēta miziņa
20 gr želatīns

Pagatavošana

Hurmu nomazgā, sagriež gabaliņos un izvāra. Atdzesē un sablendē biezenī. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Žāvētos augļus ar riekstiem sablendē. Sablendēto masu liek un pieblietē formā  ar noņemamām malām. Atdzisušo biezeni sablendē ar dabīgo jogurtu.  Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno hurmas – jogurta masai.Masu lej formā uz žāvēto augļu riekstu pamatnes. Liek ledusskapī sastingt.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 6,2 gr
OH =  16,8 gr
T = 2,8 gr
Kcal = 159