Picture 062 Picture 064 Picture 066

Nu, ko svētki garām, ledusskapji, cerams iztukšoti, un  daudziem jaunas apņemšanās no Jaunā gada sākt jaunu, skaistu dzīvi un vismaz kādu laiku ievērot “atslodzi” ēšanā. Es savukārt turpinu tādā pat garā: gatavoju “liesi”, veselīgi un garšīgi. Manuprāt, man izdevās labi. Jūsu uzmanībai: liesā “Siļķīte kažokā”.
Sastāvdaļas
300 gr burkāni ( 3 vidēji)
300 gr ābols Antonovka
400 gr bietes (4 vidējas)
120 gr sīpols ( 1 liels sīpols)
300 gr sālītas siļķes fileja (ne eļļā) vai mazsālīta siļķe
1 bundžiņa konservēti zaļie zirnīši (295 lr)
7 olas
“Majonēzei”
3 kārbiņas Grieķu jogurts
50 gr medus (vai nedaudz kāds sīrups)
50 gr sinepes
Provansas garšviela, pipari, nedaudz kurkuma, nedaudz  sāls.
Uzturvērtība visai porcijai (3340 gr) OB = 265,3 gr, OH = 215,2 gr, T = 98,9 gr, Kcal = 2807
Uzturvērtība 100 gr
OB =  7,9 gr
OH = 6,4 gr
T = 2,9 gr
Kcal = 84 kcal
Pagatavošana
Bietes, burkānus, olas izvāra. Sīpolu smalki sagriež. Bietes, burkānus, ābolus, olu baltumus sarīvē. Olu dzeltenumus saspaida ar dakšiņu. Siļķes fileju sagriež gabaliņos. Sajauc majonēzi. Uz liela šķīvja uzliek tortes formas malu un liek uz šķīvja kārtās, pa vidu smērējot “majonēzi”: burkānus, sīpolus, siļķi,  ābolus, bietes, zirnīšus, olu baltumus, olu dzeltenumus pa virsu. Liek ledusskapī līdz rītam, lai “sasūcas” garšas. No rīta noņem tortes malu un dekorē. Labu apetīti!