Picture 074Picture 075 Picture 077Tik bieži mums starp ēdienreizēm gribas panašķoties, vai pēc pusdienām “piesiet dūšu” ar kaut ko saldu, vai ne? Lūdzu, tikai pašai nedaudz pirms tam par to jāparūpējas. Nav ne darbietilpīgi, ne sarežģīti, un, lūk,  labs risinājums: veselīgi, saldi un mazkaloriski cepumiņi. Pats sliktākais pirktajos saldumos ir tas, ka tajos ir daudz tauku, kas kopā ar cukuru (OH) arī  gādā par to slikto rezultātu. Šajos cepumiņos tauku nav.

Sastāvdaļas

100 gr auzu pārslas
300 gr vājpiena kefīrs
50 gr olu baltums
150 gr žāvēti augļi (plūmes, aprikozes, rozīnes)

Sanāca 12 cepumiņi.

Uzturvērtība 100 gr

OB =  5,1 gr
OH = 25,3 gr
T =0.8 gr
Tikai! Kcal = 132

Pagatavošana

Plūmes un aprikozes sagriež smalkāk. Auzu pārslas aplej ar kefīru, pievieno sasmalcinātos žāvētos augļus un atstāj uz kādu laiku, lai tas sabriest. Pievieno olu baltumus, žāvētus augļus, visu samaisa.Veido cepumiņus, izvieto uz plāts, uz cepamā papīra un cep 180 grādos gatavus, minūtes 20-30 (kamēr apbrūnē).