Sulīga vistas fileja
Daudzi sūdzas, ka veselīgi ēst nav garšīgi, jo, cik tad varot to sauso vistas fileju, rīsus un salātu lapas ēst? Vienu variantu, kā vistas fileju dabūt “ēdamu” jūs jau zināt no manām iepriekšējām receptēm: sasmalcinot to kopā ar dārzeņiem, olām, un tad, veidojot “kotletes”, sacepumus, to papildinot ar dažādām augļu-ogu, vai dārzeņu mērcītēm, tā nebūs tik sausa. Bet var arī ļoti garšīgi pagatavot to cepeškrāsnī ( vai pannā zem vāka, kā es daru, kad nav daudz laika). Iepriekšējā vakarā iemarinēju filejas garšvielās, otrā dienā cepu. Uz cepešpannas uzliek folliju, uz tās uzliku iemarinēto fileju un pārklāju to ar folliju. Liku cepeškrāsnī 180 grādos un cepu apmēram 15-20 minūtes. Pēc tam noņēmu folliju no virspuses, uzliku cepešplāti cepeškrāsns augšējā plauktā (ieslēdzot režīmu, lai karsē tikai augša) un skaisti to apbrūnināju. Rezultātā fileja sanāca sulīga un garda.
Sastāvdaļas
500 g vistas fileja ( 3 gab)
20 gr sinepes
1 tējk, medus (10 g)
Sojas mērce, ķiploki, pipari
Uzturvērtība visai porcijai (530 g) OB = 122 gr, OH = 10 gr, T = 17 gr, Kcal = 640
Uzturvērtība 1 gab OB = 40,6 gr, OH = 3,3 gr, T = 5,7g, Kcal = 213
Uzturvērtība 100 g
OB =26,2 g
OH = 2,2 g
T = 3,7 g
Kcal = 138
Kas par marinādi?
Tikai un vienīgi garšvielas.
Kādas garšvielas?
Pipari, vistas garšviela, es lieku chilli, jo patīk ass….sausie zaļumi, karrijs…Pēc izvēles-kādas pašai labāk tīk.