Picture 078Picture 079Picture 080Picture 081Picture 082Picture 088 

Brīvdienu rīts, kad varam sevi atkal palutināt. Taču šoreiz tas nebūs nekas “aizliegts”. Iztīram ledusskapi pirms pavasara sezonas diētas sākuma. Aizķērušās 4 Mozarellas siera bumbas. Liekam lietā. Tā būs vieglā Mozarellas pica. Garda, veselīga un liesa. Kā vienmēr.

Sastāvdaļas

Pamatnei

300 gr auzu pārslas
600 gr vājpiena kefīrs
200 gr olu baltums
200 gr vājpiena biezpiens
nedaudz sāls

Pa virsu

690 gr tomāti (5 palieli tomāti)
160 gr sīpols (1 liels)
400 gr dabīgais jogurts “Grieķu”
130 gr 10% siers
300 gr olu baltums
garšvielas pēc izvēles
500 gr Mozarella (19% tauki)
diļļu saišķītis

Uzturvērtība 100gr

OB = 9,6 gr
OH = 6,8 gr
T = 3,8 gr
Kcal=102

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina kefīrā. Pievieno olu baltumus, vājpiena biezpienu. Visu sablenderē viendabīgā masā. Auzu pārslu masu klāj uz cepamās plāts un 180 grādos nedaudz apcep. Dabīgo jogurtu samaisa ar sarīvētu 10% sieru un garšvielām (sāls, pipari, zaļumi). Izņem pamatni no cepeškrāsns, pa virsu klāj tomātu šķēles, sasmalcinātu sīpolu. Pāri tomātiem ar karoti izliek jogurta-siera-olu baltumu masu, un liek atpakaļ cepeškrāsnī 175 grādos un cep gatavu. Beigās izņem, pārklāj ar Mozarelllas sierra šķēlēm, pārkaisa dillītes un ieliek atpakaļ izslēgtā cepeškrasnī, lai siers izkūst.