Pica ar Mozarellu un tomātiem
Brīvdienu rīts, kad varam sevi atkal palutināt. Taču šoreiz tas nebūs nekas “aizliegts”. Iztīram ledusskapi pirms pavasara sezonas diētas sākuma. Aizķērušās 4 Mozarellas siera bumbas. Liekam lietā. Tā būs vieglā Mozarellas pica. Garda, veselīga un liesa. Kā vienmēr.
Sastāvdaļas
Pamatnei
300 gr auzu pārslas
600 gr vājpiena kefīrs
200 gr olu baltums
200 gr vājpiena biezpiens
nedaudz sāls
Pa virsu
690 gr tomāti (5 palieli tomāti)
160 gr sīpols (1 liels)
400 gr dabīgais jogurts “Grieķu”
130 gr 10% siers
300 gr olu baltums
garšvielas pēc izvēles
500 gr Mozarella (19% tauki)
diļļu saišķītis
Uzturvērtība 100gr
OB = 9,6 gr
OH = 6,8 gr
T = 3,8 gr
Kcal=102
Pagatavošana
Auzu pārslas uzbriedina kefīrā. Pievieno olu baltumus, vājpiena biezpienu. Visu sablenderē viendabīgā masā. Auzu pārslu masu klāj uz cepamās plāts un 180 grādos nedaudz apcep. Dabīgo jogurtu samaisa ar sarīvētu 10% sieru un garšvielām (sāls, pipari, zaļumi). Izņem pamatni no cepeškrāsns, pa virsu klāj tomātu šķēles, sasmalcinātu sīpolu. Pāri tomātiem ar karoti izliek jogurta-siera-olu baltumu masu, un liek atpakaļ cepeškrāsnī 175 grādos un cep gatavu. Beigās izņem, pārklāj ar Mozarelllas sierra šķēlēm, pārkaisa dillītes un ieliek atpakaļ izslēgtā cepeškrasnī, lai siers izkūst.
Sveiki!
Man radās jautājums vai galā norādītā uzturvērtība atbilst 100g jau gatavai picai?
Paldies!
Visiem produktiem to uzturvērtība ir “negatavā” veidā, rezultātā arī picai.