Picture 090Picture 091Picture 092 Picture 094 Picture 095Picture 096

Brīvdienas ir dienas, kad gatavojos jaunajai darba nedēļai un viens no darbiņiem, protams, pagatavot ko gardu, ar ko sevi lutināt no rītiem un ņemt līdzi uz darbu.  Kāpēc, lai tā nebūtu šampinjonu pica?

Sastāvdaļas

Pamatnei

300 gr auzu pārslas
600 gr vājpiena kefīrs
200 gr olu baltums
nedaudz sāls, pipari

Pa virsu

200 gr puravi
400 gr šampinjoni
320 gr Tējas siers ar garšvielām
400 gr dabīgais jogurts “Grieķu”
400 gr olu baltums
150 gr 10% siers
garšvielas pēc izvēles

Uzturvērtība 100 gr

OB = 10,8 gr
OH = 7,2 gr
T = 2,3 gr
Kcal = 96

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina kefīrā. Pievieno olu baltumus, garšvielas. Auzu pārslu masu klāj uz cepamās plāts. Sagriež smalki puravu, šķēlītēs šampinjonus. Tējas sieru un 10% sieru sarīvē. Dabīgo jogurtu saputo ar olu baltumu. Uz auzu pārslu masas izklāj sagrieztus puravus, šampinjonus, pārkaisa baltos piparus un nedaudz sāli. Pāri pārkaisa sarīvētu Tējas sieru un pārlej pāri saputotu olu baltumu- jogurta masu.  Liek plāti cepeškrāsnī un 160 grādos un cep gatavu (kamēr virsma apbrūnē). Izslēdz cepeškrāsni, pārkaisa sarīvētu 10% sieru un ieliek izslēgtā cepeškrāsnī, lai siers izkūst.