Picture 105 Picture 109

Tradicionāli savu “starpsezonas posmu” (savu “resno” posmu…) noslēdzu savā dzimšanas dienā, lai jau nākošajā dienā sāktu gatavošanos pavasara sacensību sezonai. Un tradicionāli gatavoju kādu kūku. Šoreiz pa vidam starp veselīgo un ne pārāk….

Sastāvdaļas

Pamatnei

150 gr mandeles
150 gr žāvētas plūmes
150 gr  žāvētas aprikozes

Pa virsu

580 gr mango (nomizots)
300 gr ūdens
700 gr jogurts SKYR
150 gr žāvētas dzērvenes
50 gr rums (protams, var iztikt bez ruma)
50 gr karsts ūdens
40 gr želatīns
Man bija saldinātājs Truvia, taču var izmantot 100% Agaves sīrupu, vai medu, vai cukuru.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 6,7 gr
OH = 18,1 gr
T = 4 g
Kcal = 142

Pagatavošana

Žāvētas dzērvenes aplej ar rumu, pielej klāt 50 gr karsta ūdens, uzliek vāciņu un atstāj savilkties. Mango nomizo, sagriež un savāra biezenī ar ūdeni. Atdzesē. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Mandeles, aprikozes un žāvētas plūmes samaļ un samīca viendabīgā masā, kuru ieklāj un stingri pieblietē formas pamatnē.  Mango biezenim pievieno jogurtu, saldinātāju un saputo. Pievieno nokāstas dzērvenes. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno mango - jogurta masai. Masu lej formā un liek ledusskapī sastingt. Dekorēju ar melno šokolādi un dzērvenēm.