Fitnesa siera pīrāgs
Nākamā darba nedēļa man solās būt ļoti spraiga, tamdēļ šodien parūpējos, lai būtu, ko nākamajā darba nedēļā ņemt līdzi uz darbiņu. Daudzus gadus uzturā gandrīz nelietoju piena produktus , jo kādu laiku centos ievērot asinsgrupu diētas ievirzes, arī pašai likās, ka man vēders īpaši labi nepanes, bet no rudens atsāku tos lietot un , liekas, ka ir ok, jūtos labi. Daudzi sportisti gatavojoties sacensībām piena produktus izslēdz tikai pēdējās nedēļās, nu, paskatīšos, kā man ies. Tamdēļ šī sezona būs visāda ziņā “eksperimentāla” priekš manis gan slodzes, vingrinājumu, gan uztura ziņā. Kāda laba meitene no Jaunpils man atveda manu tik iemīļoto Spēkavīra sieru, tad, nu liekam lietā. Rezultāts pašai ļoti iepatikās, uzturvērtība gatavojoties sacensībām lieliska. Sātīgi, gardi un mazkaloriski.
Sastāvdaļas
Pamatnei
350 gr pilngraudu auzu pārslas
700 gr vājpiena kefīrs vai paniņas
300 gr olu baltumi
Virsmai
800 gr vājpiena biezpiens
400 gr SKYR dabīgais jogurts
500 gr olu baltums
250 gr siers Spēkavīrs (vai 10%, vai Tējas siers)
20 gr ķimenes, provansas garšviela(zaļumi kaltēti), nedaudz sāls, pipari
Pagatavošana
Auzu pārslas aplej ar vājpiena kefīru un uzbriedina. Pielej olu baltumus, pievieno nedaudz sāli, garšvielas. Masu ielej cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Biezpienu sajauc ar jogurtu, olu baltumiem, garšvielām, kārtīgi sablendē. Sarīvē sieru un iemaisa sablendētajā masā un uzlej pāri auzu pārslu pamatnei. Liek cepties ~ 165-175 grādos, kamēr virsma paliek stingra un nedaudz apbrūnē.(es cepu gandrīz 1,5h)
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,8 gr
OH = 7,2 gr
T = 1,4 gr
Kcal = 98
Šodien uzcepu šo ar kūpināto Tējas sieru un kinzu. Ak, cik garšīgs! Paldies par recepti! Tāpat sacepu biezpiena keksiņus un uztaisīju musli batoniņus. Viss ļoti labi sanāca, un māja smaržo pasakaini.
Ou, ar kūpināto Tējas sieru un kinzu? Noteikti super garšīgi! Priecājos, ka patika un garšoja!:)