Picture 141 Picture 149Nākamā darba nedēļa man solās būt ļoti spraiga, tamdēļ šodien parūpējos, lai būtu, ko nākamajā darba nedēļā ņemt līdzi uz darbiņu. Daudzus gadus uzturā gandrīz nelietoju piena produktus , jo kādu laiku centos ievērot asinsgrupu diētas ievirzes, arī pašai likās, ka man vēders īpaši labi nepanes, bet no rudens atsāku tos lietot un , liekas, ka ir ok, jūtos labi.  Daudzi sportisti gatavojoties sacensībām piena produktus izslēdz tikai pēdējās nedēļās, nu, paskatīšos, kā man ies. Tamdēļ šī sezona būs visāda ziņā “eksperimentāla” priekš manis gan slodzes, vingrinājumu, gan uztura ziņā. Kāda laba meitene no Jaunpils man atveda manu tik iemīļoto Spēkavīra sieru, tad, nu liekam lietā. Rezultāts pašai ļoti iepatikās, uzturvērtība gatavojoties sacensībām lieliska. Sātīgi, gardi un mazkaloriski.

Sastāvdaļas

Pamatnei

350 gr pilngraudu auzu pārslas
700 gr vājpiena kefīrs vai paniņas
300 gr olu baltumi

Virsmai

800 gr vājpiena biezpiens
400 gr SKYR dabīgais jogurts
500 gr olu baltums
250 gr siers Spēkavīrs (vai 10%, vai Tējas siers)
20 gr ķimenes, provansas garšviela(zaļumi kaltēti), nedaudz sāls, pipari

Pagatavošana

Auzu pārslas aplej ar vājpiena kefīru un uzbriedina. Pielej olu baltumus, pievieno nedaudz sāli,  garšvielas. Masu ielej cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Biezpienu sajauc ar jogurtu, olu baltumiem, garšvielām, kārtīgi sablendē. Sarīvē sieru un iemaisa sablendētajā masā un uzlej pāri  auzu pārslu pamatnei. Liek cepties ~ 165-175 grādos, kamēr virsma paliek stingra un nedaudz apbrūnē.(es cepu gandrīz 1,5h)

Uzturvērtība 100 gr

OB = 12,8 gr
OH = 7,2 gr
T = 1,4 gr
Kcal = 98