Picture 001 Picture 002 Picture 003Picture 004Picture 006Picture 012Picture 013Picture 015

Svētdiena – citiem otrā brīvdiena, man  diena, kad noteikti buros savā virtuvē, lai nākošajā darba nedēļā atvieglotu savas virtuves gaitas, un daudz nedomātu pa to, ko ēdīšu un, ko līdzi uz darbu ņemšu. Jau atkal mazliet padarbojos, lai nākošajai nedēļai būtu, ko līdzi ņemt uz darbu.

Sastāvdaļas

Pamatnei

200 gr prosa
500 gr olu baltums
100 gr vājpiena kefīrs
260 gr Tējas siers ar garšvielām
250 gr vājpiena biezpiens

Pa virsu

1 liels burkāns (186 gr)
1 liela paprika (280 gr)
½ puravs (150 gr)
4 gab. marinēti gurķi (390 gr)
380 gr a/k tītara fileja (var likt jeburu gaļu, zivi, vai vispār neko nelikt-būs veģetāri)
Pārliešanai

3 olas
800 gr olu baltums
400 gr dabīgais jogurts SKYR
150 gr siers “Spēkavīrs”
Garšvielas

Pagatavošana

Prosu pavisam nedaudz apvāra, atdzesē. Pievieno olas, olu baltumus, biezpienu, garšvielas un visu sablendē un klāj uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Tējas sieru sarīvē un pievieno masai. Burkānu sarīvē, papriku, puravu un marinētu gurķi smalki sagriež. Tītara fileju sagriež gabaliņos. Uz prosas pamatnes, klāj tītara gaļu, sagrieztos dārzeņus. 800 gr olu baltumā iejauc 400 gr jogurtu, garšvielas, visu sablendē un lej pāri masai. Liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos gatavu. Līdz virsma paliek skaisti zeltaina.Izņem pārkaisa pāri 150 gr sarīvētu Spēkavīra sieru un ieliek atpakaļ karstajā krāsnī, lai siers izkūst. Atdzesē, griež gabaliņos un bauda.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 11,8 gr
OH = 5,2 gr
T = 1,8 gr
Kcal = 87