Žāvētu augļu un riekstu trifeles
Beidzot pavasaris ir sevi apliecinājis sevi pa īstam. Šodien ir Pirmās Lieldienas, turklāt tās ir atnākušas ar tik brīnišķīgu laiku, ka tās noteikti būtu grēks pavadīt telpās. Tomēr pirms svētkiem esmu labi pastrādājusi un sagatavojusies tiem. Gan ar krāsainām oliņām, gan veselīgām uzkodām un gardiem našķiem.
150 gr rozīnes
150 gr žāvētas plūmes
150 gr žāvētas aprikozes
250 gr melnā 70% šokolāde
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,2 gr
OH = 43,3
T = 23,5
Kcal = 421
Pagatavošana
Žāvētos augļus (plūmes un aprikozes) ar nazi sagriež smalkāk. Riekstus un žāvētos augļus sasmalcina virtuves kombainā. Veido trifeles bumbiņu izskatā. Izkausē melno šokolādi. Bumbiņas iemērc šokolādē, liek uz papīra un ļauj šokolādei sacietēt. Jau pēc laika var baudīt un grimt garšas labsajūtās!
Atbildēt