Sāļā torte “Sveiciens pavasarim”
Lieldienām par godu tapa absolūti veselīga un fitnesa cienīga sāļā tortīte, kuras pamatā ir olbaltumvielas.
Sastāvdaļas
Ripām
7 olas
7 x 150 gr = 1050 gr olu baltums
7 x 50 gr = 350 gr vājpiena biezpiens
7 x 20 gr = 140 gr siers Spēkavīrs” (vai 10 % siers)
Pildījumam
570 gr a/k lasis ( 2 kūpināta laša asakas pirktas c/tirgū)
200 gr svaigais siers Fitline
200 gr vājpiena biezpiens
200 gr dabīgais jogurts SKYR
dilles
Uzturvērtība 100 gr
OB = 18,7 gr
OH = 1,2 gr
T = 2,9 gr
Kcal = 109…Nu, kur vēl labāk var vēlēties: ēd un tievē!:)
Pagatavošana
Cep 7 pankūkas: sablendē 1 olu, 150 gr olu baltumu, 50 gr biezpiena. Pievieno sarīvētu sieru 20 gr. Lej uz pannas (man laba panna, cepu gandrīz bez taukvielas) un uz diezgan mazā temperatūrā apcep no abām pusēm.Gatavo masu: asakas atkaulo un uzmanīgi izlasa visas asakas. Sablendē lasi ar svaigo sieru, jogurtu, biezpienu. Pievieno smalki sagrieztas dilles, garšvielas.
Veido torti: liek ripas un masu smērē starp visām ripām, pa virsu un gar malām. Dekorē pēc sirds patikas.
Ineta, vai Juus, luudzu varetu ievietot kaadu zupas recepti? Gan ar galju, gan kaadu vieglu, vegjitaaru?
Hmm, tas jau pavisam vienkārši. Vāru, visas tradicionālās zupas (soļanka, rasoļņiks, biešu zupas, dārzeņu, zivju zupas, dažādas gaļas zupas, utt)Zupas vāru kā visi – ar to atšķirību, ka neizmantoju kartupeļus, bet rīsus, grūbas,vai vispārt bez tiem, tikai dārzeņi, gaļa, vai zivs. Dārzeņus neapcepu eļļā uz pannas, bet izsautēju pannā zem vāka nelielā ūdens daudzumā. Gaļu izmantoju liesu, ne treknu. Ļoti patīk dārzeņu biezzupas: vienkārši savāru dārzeņus dažādus, sablendēju, pievienoju kādu lieso sieru, garšvielas.Nekad neizmantoju krējumu. Tikai dabīgo jogurtu:)