Sāļā torte ar cāļa akniņām
Sastāvdaļas
Brīvdienas ir manas mīļākās dienas, jo, tad varu ļauties savu fantāziju piepildīšanai, varu burties pa savu virtuvīti un radīt kaut ko jaunu, interesantu.
Masai starp pankūkām (pastētei)
1 kg cāļa akniņas
2 burkāni
1 sīpols
½ ~(230 gr) Piena spēks, garšvielas
Pankūkām
1 ola
150 gr olu baltums
50 gr vājpiena biezpiens
10 gr siers Spēkavīrs
5 gr klijas
Tortes uzturvērtība 100 gr
OB = 14 gr
OH = 2,7 gr
T = 3,4 gr
Kcal 104
Pagatavošana
Pastēte
Aknas izsautē pannā zem vāka, uz beigām pievieno sīpolu. Izvāra burkānu. Sablendē vai samaļ aknas ar burkānu, sīpoliem, garšvielām.Masu liek katliņā, pielej Piena spēku un karsē. Sablendē un atdzesē.
Pankūkas
1 olu, 150 gr olu baltumus, biezpienu sabelndē. Pievieno smalki sarīvētu sieru, klijas, garšvielas un zemā temperatūrā cep plāno pankūku no abām pusēm. Tādas pankūkas izcep 6 gab.
Veido torti: uz pankūkām smērē pastēti.
Tortes malām un virsmai
2 paciņas 200 gr svaigais siers Fitline 0.2%
100 gr vājpiena biezpiens
30 gr smalki sarīvēts siers Spēkavīrs
Pa virsu un gar malām: 20 gr sezama sēkliņas, 20 gr saulespu;ku sēkliņas, 20 gr linsēklas.
Kam attiecināma aprēķināta uzturvērtība? Visai kūkai vai akniņām vai 6 pankūkām?
Visai tortei.
Ineta, kā parasti un, kā vienmēr milzīgais paldies par receptēm un rakstiem!
esmu nolēmusi pagatavot Jūsu sāļo cāļa akniņu torti.
jautājums: cik ilgi tortei “jānostāvas, jāievelkas” pirms to sāk griezt un likt uz šķīvja un ēst? vai arī to var ēst uzreiz pēc tam, kad pagatavo?
Paldies!
Man vienmēr sanāk to pagatavot (pabeigt) iepriekšējā vakarā un, tad otrā dienā to ēdam. Domāju, ka tas ir arī labākais variants: jo tiešām vajag, lai sasūcas garšas: pankūkas ar aknu masu. Tomēr, ja pagatavos no rīta: arī vakarā ēdot , domāju,ka būs ok.:)