Picture 005Picture 008Picture 010Picture 026 Picture 030

Sastāvdaļas

Brīvdienas ir manas mīļākās dienas, jo, tad varu ļauties savu fantāziju piepildīšanai, varu burties pa savu virtuvīti un radīt kaut ko jaunu, interesantu.

Masai starp pankūkām (pastētei)

1 kg cāļa akniņas
2 burkāni
1 sīpols
½  ~(230 gr) Piena spēks, garšvielas

Pankūkām

1 ola
150 gr olu baltums
50 gr vājpiena biezpiens
10 gr siers Spēkavīrs
5 gr klijas

Tortes uzturvērtība 100 gr

OB = 14 gr
OH = 2,7 gr
T = 3,4 gr
Kcal  104

 Pagatavošana

Pastēte

Aknas izsautē pannā zem vāka,  uz beigām pievieno sīpolu. Izvāra burkānu.  Sablendē vai samaļ aknas ar burkānu, sīpoliem, garšvielām.Masu liek katliņā, pielej Piena spēku un karsē. Sablendē un atdzesē.

 Pankūkas

1 olu, 150 gr olu baltumus, biezpienu sabelndē. Pievieno smalki sarīvētu sieru, klijas, garšvielas un zemā temperatūrā cep  plāno pankūku no abām pusēm. Tādas pankūkas izcep 6 gab.

Veido torti: uz pankūkām smērē pastēti.

Tortes malām un virsmai

2 paciņas 200 gr svaigais siers Fitline 0.2%
100 gr vājpiena biezpiens
30 gr smalki sarīvēts siers Spēkavīrs

Pa virsu un gar malām: 20 gr sezama sēkliņas, 20 gr saulespu;ku sēkliņas, 20 gr linsēklas.