Teļa gaļas kotletes ar spinātiem, sieru un basmati rīsiem
Kaut kas nedaudz savādāks, kā ierasti. Maiga teļa gaļa, spināti….
Sastāvdaļas
1 kg teļa gaļas šķiņķis
150 gr spināti
2 olas
80 gr 10% siers
70 gr rīsi basamati (vai citi graudaugi)
Uzturvērtība visai porcijai OB = 262,5 gr, OH = 61 gr, T = 91,4 gr, Kcal = 2205
Uzturvērtība 100 gr
OB = 25 gr
OH = 5,8 gr
T = 8,7 gr
Kcal = 210
Pagatavošana
Rīsus izvāra gandrīz gatavus, atdzesē. Teļa gaļu samaļ. Spinātus sagriež, liek virtuves kombainā, pievieno 2 olas un sasmalcina.Sajauc gaļu, spinātus, rīsus, pievieno garšvielas. 10% sieru sagriež mazos kubiciņos. Veido palielas kotletes, kuru vidū ieliek siera gabaliņu. Kotletes liek stikla traukā, kura apakšā ielej nedaudz ūdeni, pārklāj ar folliju un liek cepeškrāsnī 175 grādos. Kad tās gatavas, noņem folliju, ieslēdz augšējo režīmu plītij un nedaudz apbrūnina. Kotletes var arī vārīt katlā, karstā ūdenī (kā frikadeles-skatīt foto 4). Piedevās: balto redīsu, burkānu salāti ar ķirbju sēklām un linsēklām.
Atbildēt