Picture 033Picture 038Picture 040 Kaut kas nedaudz savādāks, kā ierasti. Maiga teļa gaļa, spināti….Picture 044Picture 049

Sastāvdaļas
1 kg  teļa gaļas šķiņķis
150 gr spināti
2 olas
80 gr 10% siers
70 gr  rīsi basamati (vai citi graudaugi)
Uzturvērtība visai porcijai OB = 262,5 gr, OH = 61 gr, T = 91,4 gr, Kcal = 2205
Uzturvērtība 100 gr
OB = 25 gr
OH = 5,8 gr
T = 8,7 gr
Kcal = 210

Pagatavošana

Rīsus izvāra gandrīz gatavus, atdzesē. Teļa gaļu samaļ. Spinātus sagriež, liek virtuves kombainā, pievieno 2 olas un sasmalcina.Sajauc gaļu, spinātus, rīsus, pievieno garšvielas. 10% sieru sagriež mazos kubiciņos. Veido palielas kotletes, kuru vidū ieliek siera gabaliņu. Kotletes liek stikla traukā, kura apakšā ielej nedaudz ūdeni, pārklāj ar folliju un liek cepeškrāsnī 175 grādos. Kad tās gatavas, noņem folliju, ieslēdz augšējo režīmu plītij un nedaudz apbrūnina. Kotletes var arī vārīt katlā, karstā ūdenī (kā frikadeles-skatīt foto 4). Piedevās: balto redīsu, burkānu salāti ar ķirbju sēklām un linsēklām.