Pildītās pilngraudu pankūkas ar spinātiem un brinzu
Sastāvdaļas
1 litrs 0,5% piens
4 olas
Pilngraudu auzu milti (daudzums – pēc nepieciešamības, lai izveidotos plāno pankūku mīkla)
Nedaudz sāls
Pildījumam
100 g spināti
1 paprika
1 burkans
1 sīpols
150 gr puravs
400 gr brinza 17% (Prizmā pirkta)
Pagatavošana
No piena, pilngraudu auzu miltiem, olām pagatavo plāno pankūku mīklu un atstāj nedaudz uzbriest (tā kļūs biezāka). Sagriež smaki papriku, sīpolu, spinātus. Burkānu sarīvē. Visu pannā izsautē. Pierīvē klāt brinzas sieru. Sajauc visu kopā. Sāli neliku, jo siers pasāļš. Cep, nedaudz iesmērējot pannu ar olīveļļu, plānās pankūkas no abām pusēm un pilda ar dārzeņu – siera maisījumu.
Uzturvērtība arī šajā reizē netika rēķināta. Tomēr, pankūkas ir pankūkas, kaut no pilngraudu miltiem un veselīgas.
Vai šai receptē varētu lietot arī pilngraudu kviešu miltus?
Jā, protams. Vēl labi ir kama milti.