Picture 040Picture 051Kā gan svētku dienā bez saldā?

Sastāvdaļas

590 g mango (2 nelieli gatavi mango)
200 gr ūdens
200 gr žāvētas dzērvenes
150 gr rums (izmērcējot tās, tās uzsūca sevī 22 gr ruma)
1 ēdamkarote kurkuma
2 iepakojumi SKYR jogurta
150 gr vājpiena kefīrs
40 gr želatīns

Dekoram: 100 gr melnā šokolāde

Uzturvērtība 100 gr

OB = 6.5 gr
OH = 12,1 gr
T = 0,2 gr
Kcal = 84

Ar 200 gr medu

OB = 6
OH = 18
T = 0.1
Kcal = 104

Pagatavošana

200 gr žāvētas dzērvenes aplej ar 150 gr ruma (nolejot, dzērvenes sevī uzsūca 22 gr ruma). Mango nomizo, sagriež, liek katliņā un pielejot 200 gr ūdeni savā biezenī. Beigās pievieno kurkumu (krāsai). Atdzesē. Uzbriedina aukstā ūdenī 2 paciņas (40 gr) želatīna. Atdzesētajam mango biezenim pievieno 2 iepakojumus dabīgo jogurtu, saldinātāju, izmērcētās dzērvenes, visu kārtīgi saputo. Želatīnu karstā ūdens peldē izkausē un pievieno masai. Masu lej formā un liek uz nakti ledusskapī. Izkausē melno šokolādi un dekorē torti.