Picture 058 Jau ilgu laiku ledusskapī “mētājās” apelsīni. Vajadzētu tos “utilizēt”, domāju. Apēst tos? Hmm… pārāk vienkārši. Domāts, darīts…tapa viegla deserta kūka

Sastāvdaļas

3 lieli gatavi apelsīni
550 gr SKYR dabīgais jogurts
280 gr vājpiena kefīrs
50 gr Whey proteīns (man bija apelsīnu-vaniļas. Tas saldumam)
40 gr želatīns

Uzturvērtība 100 gr (kūkas)

OB = 7,7 gr
OH =  6,2 gr
T = 0,4 gr
Kcal = 60

Pagatavošana

Nomizo un sagriež smalkos gabaliņos apelsīnu.Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Jogurtam pievieno kefīru.Pievieno apelsīnu un proteīnu. Izkausē karsta ūdens peldē želatīnu un pievieno jogurta – apelsīnu masai. Lej masu formā un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar apelsīnu – ingvera  mērcīti…un griljāžu…:)

Apelsīnu – ingvera mērcītei

3  apelsīni (sula no 3 apelsīniem)
100 gr ūdens
15 gr ingvers
1 ēdamkarote ciete