Jogurta kūka ar apelsīniem (ar proteīnu)
Jau ilgu laiku ledusskapī “mētājās” apelsīni. Vajadzētu tos “utilizēt”, domāju. Apēst tos? Hmm… pārāk vienkārši. Domāts, darīts…tapa viegla deserta kūka
Sastāvdaļas
3 lieli gatavi apelsīni
550 gr SKYR dabīgais jogurts
280 gr vājpiena kefīrs
50 gr Whey proteīns (man bija apelsīnu-vaniļas. Tas saldumam)
40 gr želatīns
Uzturvērtība 100 gr (kūkas)
OB = 7,7 gr
OH = 6,2 gr
T = 0,4 gr
Kcal = 60
Pagatavošana
Nomizo un sagriež smalkos gabaliņos apelsīnu.Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Jogurtam pievieno kefīru.Pievieno apelsīnu un proteīnu. Izkausē karsta ūdens peldē želatīnu un pievieno jogurta – apelsīnu masai. Lej masu formā un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar apelsīnu – ingvera mērcīti…un griljāžu…:)
Apelsīnu – ingvera mērcītei
3 apelsīni (sula no 3 apelsīniem)
100 gr ūdens
15 gr ingvers
1 ēdamkarote ciete
Paldies, dieviigi laba, man ļoti patika, vēl jo vairāk, ka esmu saldummīle:)… vakar pagatavoju, šodien ar kafiju baudīju
Priecājos, ka garšoja! Man ļoti ātri tā “izkusa”…:))
Šodien sataisīju šo kūku, tikai ar mango proteīnu. Dievīga, maiga un tik viegla. Paldies:)
Priecājos, ka Jums patika. Jā, man arī patīk tā viegluma sajūta pēc šādām “kūkām”. Esmu dabūjusi kāroto saldumu, un tajā pašā laikā, nav smaguma sajūtas, nav lieko kcal un tajā pat laikā saņemtas vērtīgas uzturvielas.