Sastāvdaļas:

 500 gr vistas fileja

 250gr vājpiena biezpiens

 150 ml ūdens

20 gr želatīns

100 gr paprika

Dilles, zaļumi pēc izvēles

1 tējkarote hmeli-suneli, 1 tējkarote paprikas pulveris

Uz naža gala čilli garšviela, sāls

Būs vajadzīga kāda forma, kurā masa sastings.

Pagatavošana:

  1. Izvāra vistas fileju-atdzesē.
  2. Blenderī  sasmalcina atdzesēto vistas fileju, pēc tam pievieno biezpienu,  izspiestu ķiploku, sāli, garšvielas, zaļumus  un vēlreiz visu sablenderē līdz viendabīgai masai.
  3. Uzbriedināt želatīnu, tad to izkausēt karstā ūdens peldē, pievienot izkusušo želatīnu vistas-biezpiena masai un visu vēlreiz kārtīgi samaisīt.
  4. Izvēlētajā formā ielikt lēvi uz kuras izlikt masu (es to vienkārši  ieliku maisiņā, sablietēju un satinu). Masu sablietē un aptin ar plēvi.Liek ledusskapī uz kādām 4h, lai sastingst.
  5. Gatavs lietošanai – var griezt kā desu (ja pieliek vēl vairāk klāt želatīnu) vai var smērēt uz maizītes, galetēm, krekeriem, kā arī veidot skaistas, krāsainasun veselīgas uzkodas ar dažādiem dārzeņiem.

Labu apetīti!

Uzturvērtība 100 gr:

OB =18,1gr

OH=1,1gr

Tauki=5,5gr

Un tikai 127 kcal !!!