Vistas filejas un biezpiena masas pastēte
500 gr vistas fileja
250gr vājpiena biezpiens
150 ml ūdens
20 gr želatīns
100 gr paprika
Dilles, zaļumi pēc izvēles
1 tējkarote hmeli-suneli, 1 tējkarote paprikas pulveris
Uz naža gala čilli garšviela, sāls
Būs vajadzīga kāda forma, kurā masa sastings.
Pagatavošana:
- Izvāra vistas fileju-atdzesē.
- Blenderī sasmalcina atdzesēto vistas fileju, pēc tam pievieno biezpienu, izspiestu ķiploku, sāli, garšvielas, zaļumus un vēlreiz visu sablenderē līdz viendabīgai masai.
- Uzbriedināt želatīnu, tad to izkausēt karstā ūdens peldē, pievienot izkusušo želatīnu vistas-biezpiena masai un visu vēlreiz kārtīgi samaisīt.
- Izvēlētajā formā ielikt lēvi uz kuras izlikt masu (es to vienkārši ieliku maisiņā, sablietēju un satinu). Masu sablietē un aptin ar plēvi.Liek ledusskapī uz kādām 4h, lai sastingst.
- Gatavs lietošanai – var griezt kā desu (ja pieliek vēl vairāk klāt želatīnu) vai var smērēt uz maizītes, galetēm, krekeriem, kā arī veidot skaistas, krāsainasun veselīgas uzkodas ar dažādiem dārzeņiem.
Labu apetīti!
Uzturvērtība 100 gr:
OB =18,1gr
OH=1,1gr
Tauki=5,5gr
Un tikai 127 kcal !!!
Atbildēt