Pēc nelielā ceļojuma uz Turciju un Austrumu saldumu baudīšanas ķermenim vajag nelielu atslodzīti no ogļhidrātiem. Tādēļ tapa sāļais pīrāgs ar uzsvaru uz olbaltumvielām. Picture 066 Picture 067
Sastāvdaļas
Pamatam
200 gr auzu pārslas
400 gr vājpiena kefīrs
200 gr vājpiena biezpiens
2 olas
200 gr olu baltums
Pa virsu
500 gr vājpiena biezpiens
330 gr „Tējas siers” ar garšvielām
200 gr kūpināts „Alus siers”(aromātam un garšai izvēlējos tieši kūpināto)
1 liela paprika (200 gr)
Dilles, pētersīļi, ķiploks
400 gr dabīgais jogurts Skyr
2 olas
800 gr olu baltums
sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Auzu pārslas sajauc ar vājpiena kefīru, biezpienu, olām, olu baltumiem, garšvielām. Atstāj, lai uzbriest. Pēc tam masu izklāj cepešpannas apakšā (uz cepamā papīra). Abus sierus sarīvē, papriku sagriež mazos kubiciņos, zaļumus sasmalcina. Dabīgo jogurtu ar olu baltumiem un olām sakuļ. Masai pievieno sierus, papriku, zaļumus, nedaudz sāli, ja vajag, garšvielas. Masu klāj uz auzu pārslu pamatnes, liek cepeškrāsnī un apmēram 160 grādos cep gatavu – zeltainu brūnu.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,7 gr
OH = 4,7 gr
T = 2,5 gr
Kcal = 97