Picture 070Picture 071Neticami garda un maiga augļu – jogurta kūka ar iepriecinošu kaloriju daudzumu. Ēdam un baudām vasaru.

Sastāvdaļas

100 gr prosa
2  lieli gatavi apelsīni (265 gr izspiesta sula)
1 ābols Golden del (285 gr)
400 gr SKYR dabīgais jogurts
30 gr želatīns
Dabīgais saldinātājs Truvia (var izmantot proteīnu, medu, brūno cukuru)

Pagatavošana

Prosu izvāra, atdzesē. Izspiež sulu no 2 apelsīniem. Ābolu smalki sarīvē. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Jogurtam pievieno apelsīnu sulu, sarīvētu ābolu, prosu. Ar rokas blenderi visu kārtīgi sablendē viendabīgā masā. Izkausē karsta ūdens peldē želatīnu un pievieno jogurta masai. Lej formā un liek ledusskapī sastingt.

Plūmju mērcītei

500 gr plūmes
200 gr ūdens
Nedaudz saldinātājs(ja vajag)

 

Uzturvērtība 100 gr (kūkas)

OB = 8 gr
OH =  12,3 gr
T = 0,4 gr
Kcal = 84