Variacijas_par_temu__quot_Vese_7

Sastāvdaļas

200gr aprikozes
100 gr valrieksti
100 gr mandeles
150 gr auzu pārlas
Citrons 1 gab. (mans bija 250gr)
5-6 ēdamkarotes medus
2 olas

Pagatavošana

  1. Citronu kārtīgi nomazgā un sagriež palielos gabaliņos. Ar VISU MIZU! Izlasīt visas sēkliņas.
  2. Aprikozēm jābūt svaigām, ja tās tādas nav pirms tam tās pamērcējiet karstā ūdenī.
  3. Sasmalcina blenderī citronu, aprikozes un riekstus.
  4. Bļodā sasmalcinātajai masai pievienoju medu, auzu pārslas un visu kārtīgi samaisām.
  5. Ņemam formu, izklājam ar papīru  (ideāli,ja ir formu ar nepiedegošu virsmu).Liekam tajā masu, sablietējam stingru.
  6. Cepam  180-200 grādos apmēram 15-20 minūtes.Izņemam, atdzesējam.
  7. Ietinam to plēvē, atkal to cieši saspiežam, sablietējam  un liekam ledusskapī uz 3-4h, lai kārtīgi atdziest.
  8. Griežam gabaliņos un ēdam.

Uzturvērtība 100 gr

OB=16,6
OH=34
T=12,7
Kcal=277

Labu apetīti!