Picture 008 Picture 009 Picture 013Nu, tāds slinkums, tāds slinkums bija šodien doties iepirkties. Bet jādomā taču par nākošajām dienām, ko ēst un, ko līdzi uz darbu ņemt.Tad, nu, paskatījos, kas aizķēries ledusskapī un iztīrīju to, lai pa fikso kaut ko uzceptu. Jā, protams, tas nav nekas jauns (līdzīgas receptes bijušas, iepriekš un iesākumā nebija pat domas, ka dalīšos ar to savās galerijās). Tomēr  rezultāts sanāca patiešām dievīgs, ļoti diētisks, tādēļ grēks nepadalīties. Īpaši gards tas bija, kad bija vēl silts.

Sastāvdaļas

250 gr auzu pārslas
670 gr vājpiena kefīrs
1 paprika (paliela)
½ puravs (180 gr)
314 gr Tējas siers
200 gr a/k lasis
800 gr olu baltums
garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina kefīrā. Un tad, rīkojas tā, kā nekad nebiju darījusi: parasti maniem pīrāgiem, picām bija augša un apakša-kā pamatne… Bet šoreiz laikam slinkums pārņēma: papriku, puravu, lasi smalki sagriež, sieru sarīvē.Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno olu baltumu, garšvielas pēc izvēles un visu kārtīgi sajauc. Masu izklāj uz cepamās plāts, izlīdzina un cep gatavu. 175 grādos, līdz virsma kļūst zeltaini brūna. Rezultāts – dievīgs! A/k lasis  – zinu, zinu, ka nav tā veselīgākā izvēle, bet tas ēdienam sniedz fantastisku garšu.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 10 gr
OH = 7 gr
T = 2.5 gr
Kcal = 94