Pīrāgs ar lasi un sieru
Nu, tāds slinkums, tāds slinkums bija šodien doties iepirkties. Bet jādomā taču par nākošajām dienām, ko ēst un, ko līdzi uz darbu ņemt.Tad, nu, paskatījos, kas aizķēries ledusskapī un iztīrīju to, lai pa fikso kaut ko uzceptu. Jā, protams, tas nav nekas jauns (līdzīgas receptes bijušas, iepriekš un iesākumā nebija pat domas, ka dalīšos ar to savās galerijās). Tomēr rezultāts sanāca patiešām dievīgs, ļoti diētisks, tādēļ grēks nepadalīties. Īpaši gards tas bija, kad bija vēl silts.
Sastāvdaļas
250 gr auzu pārslas
670 gr vājpiena kefīrs
1 paprika (paliela)
½ puravs (180 gr)
314 gr Tējas siers
200 gr a/k lasis
800 gr olu baltums
garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Auzu pārslas uzbriedina kefīrā. Un tad, rīkojas tā, kā nekad nebiju darījusi: parasti maniem pīrāgiem, picām bija augša un apakša-kā pamatne… Bet šoreiz laikam slinkums pārņēma: papriku, puravu, lasi smalki sagriež, sieru sarīvē.Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno olu baltumu, garšvielas pēc izvēles un visu kārtīgi sajauc. Masu izklāj uz cepamās plāts, izlīdzina un cep gatavu. 175 grādos, līdz virsma kļūst zeltaini brūna. Rezultāts – dievīgs! A/k lasis – zinu, zinu, ka nav tā veselīgākā izvēle, bet tas ēdienam sniedz fantastisku garšu.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10 gr
OH = 7 gr
T = 2.5 gr
Kcal = 94
Un tiešām šādu kārdinošu, sātīgu pīrāgu drīkst ēst arī cilvēks, kurš nav sportists?
Bet, protams! Paskatieties, cik tam kcal uz 100 gr! Nieka 94kcal. Vienā reizē var apēst 200-250 gr pīrāga gabalu.Sātīgi, gardi un būs apēstas tikai ap 200 kcal. Pat veselu kg dienas laikā var apēst, un tas būs tikai 940 kcal.Vieta vēl citiem ēdieniem paliek:)
Es arī tādu gribu uztaisīt! Došos meklēt lasi.Tikai neskaidrs palika – vai tad šim pīrāgam nav apakšas ar uzbriedušajām auzu pārslām – tās ir iejauktas kopā ar visiem komponentiem?
Šoreiz viss tika sajaukts kopā.Kā pīrāgam. Jūs taču lasiet: bija slinkums….:))
Jā,jā par slinkumu es izlasīju ,bet nospriedu,ka bez tā,ka labi gatavojat, Jūs arī labi jokojat!
Šodien izcepu šo pīrāgu, bet ar niansēm,kurām manuprāt bija jādod vēl zemāka kaloritāte nekā Jūsu piemērā ,bet nebija.
Lieta tāda,ka mājās nebija ne kefīra ,ne paniņu – pārslas iemērcu karstā ūdenī. Arī laša nebija, bet bija tuncis savā sulā.Un Tējas siera vietā bija 10% siers. Sastāvs un pārējais viss ,kā Jums.
Uz 100 gr iznāca OB=15.2 ; OH=7.70 ; T=2.35; Kcal=107.9
Arī garšvielas nebija,tikai dilles, un sāls laikam par maz…nu,īsti sajūsmā par garšu nebiju.Izskatījās ļoti smuki,smaržoja labi ,arī netrekna, bet kaut ko nebūšu darījusi pareizi.
Un kapēc ūdenī mērcētajām pārslām ir gandrīz tāda pat kaloritāte kā kefīrā?
Protams, ar tunci savā sulā, garša būs pilnīgi cita. A/ k lasis ir daudz, daudz aromātiskāks šādos sacepumos. Patiesībā man nepatīk tunci iecept kaut kur.Tas paliek “skābs”… Paniņas vai kefīrs dod savu garšas niansi.Tām ir 30 kcal uz 100 gr.