Piparkūku torte “Svētku noskaņai”
Mazkaloriska kūciņa „Pirmssvētku noskaņās”. Sanāca,ka tieši kādam sirdsmīļam draugam jubileja. Kaut kas jauns, un vēl nemēģināta produktu kombinācija. Hmm, un jāsaka, ka izdevās lieliski. Noteikti atkārtošanas vērts.Viegla un tā vien kūst mutē!
Sastāvdaļas
2 paciņas selgas Piparkūkas (2x 180 gr)
1 litrs vājpiena kefīrs
100 gr žāvētas dzērvenes
40 gr želatīns
Pagatavošana
Virtuves kombainā sasmalcina piparkūkas. Pielej kefīru, pievieno dzērvenes. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.Pēc tam to izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa piparkūku – kefīra masā. Liek ledusskapī sastingt. Dekorē pēc sirds patikas.(es ar tām pašām piparkukām).
Uzturvērtība visai porcijai ( 1500 kg) OB = 96 gr, OH = 352,5 gr, T = 56,3 gr, Kcal = 2308,5
Uzturvērtība 100 gr
OB = 6,3 gr
OH = 23,5 gr
T = 3,7 gr
Kcal = 154
Paldies par garšīgo recepti! Vakar izmēģināju, ļoti laba sanāca! Salda un sātīga! Domāju, ka nākošreiz varētu pamēģināt pielikt mandarīnus.. Velreiz paldies!
Lūdzu, lūdzu! Jā, noteikti arī laba ideja, bet, ja mandarīnus liksiet, tad noteikti vairāk būs želatīns jāliek, lai labāk sare. Visi augļi, kur ir C vitamīns slikti želē. Es savukārt, domāju, ka šo kūku noteikti sev gatavošu uz Ziemassvētkiem, bet atradīšu citas, nedaudz aromātiskākas piparkūkas un vēl papildus pielikšu piparkūku garšvielu, un pa vidam dzērveņu vietā – salauzītas piparkūlas! Būtu jābūt riktīgi labi:)
Sveiki. Izmēģināju atkal Jūsu recepti un kārtējo reizi esmu ieguvusi jaunu,veselīgu gardumu paldies!
Sveika! Lūdzu! Priecājos, ka Jums iepatikās!