Vistas filejas kotletes ar riekstu ķirbi
Viena no gardākajām receptēm, kuru izmantoju gatavojot vistas fileju.
Sastāvdaļas
1300 gr vistas fileja
725 gr ķirbis (man vislabāk patīk riekstu ķirbis)
350 gr olu baltums (nopērkams atsevišķā 0,5 l iepakojumā)
4 olas
100 gr puravs
Garšvielas, ķiploki, pipari
Uzturvērtība 100 gr
OB = 14,4 gr
OH = 1,5 gr
T = 1,5 gr
Kcal = 76
Pagatavošana
Vistas fileju un ķirbi sasmalcina/samaļ. Es to daru virtuves kombainā. Puravu smalki sagriež. Visu sajauc, pievieno olu baltumus, garšvielas. Ar karoti liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 180 grādos gatavas. Tās, kas nenovietojās uz cepamās paplāts, saliku pannā un izsautēju nelielā ūdens daudzumā – izdevās arī mīkstas, maigas un gardas!
Jā, un šī vistas filejas kombinācija ar ķirbi man patīk vislabāk: labs variants pievienot kaut ko no dārzeņiem, jo kā jau ziniet, tīra vistas filejas kotletes būs diezgan sausas un neēdamas. Bet šis variants man ir topā!
Uzturvērtība visai porcijai ( 2445 gr) OB = 359 gr, OH = 42 gr, T = 65 gr, Kcal = 2108
Uzturvērtība 100 gr
OB = 14,6 gr
OH = 1,7 gr
T = 2,6 gr
Kcal = 86,2
Atbildēt