Kad redzi, ka ledusskapī stāv biezpiens un tu saproti, ka līdz termiņa beigām, nepaspēsi to apēst,  tad steigšus jādomā, ko ar to darīt… Tapa gards desertiņš.

Sastāvdaļas

250 gr vājpiena biezpiens
250 gr dabīgais jogurts Skyr
500 gr vājpiena kefīrs
20 gr želatīns
Saldinātājs (man bija Truvia)

Pagatavošana

Biezpienu, jogurtu un kefīru sablendē, pievieno mākslīgo saldinātāju.Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.Pēc tam izkausē karsta ūdens peldē un pievieno biezpiena masai.Masu salej pa trauciņiem un liek sastingt. Pasniedzu ar dzelteni plūmju mērcīti. Plūmes  mercītei savāra, pievienojot saldinātāju, pēc tam sablendē.

Uzturvērtība desertam 100 gr

OB = 12,6 gr
OH = 0,2 gr
T = 0,2 gr
Kcal = 68