Vistas filejas kotletes ar riekstu ķirbi

Sastāvdaļas
1980 gr vistas fileja
134gr riekstu ķirbis
610 gr olu baltums
Dilles, pētersīļi, ķiploki
Uzturvērtība 100 gr
OB = 14, 1 gr
OH = 1,5 gr
T = 1,5 gr
Kcal = 74
Pagatavošana
Vistas fileju samaļ. Ķirbi sasmalcina virtuves kombainā.Visu sajauc, pievieno olu baltumus, izspiestu ķiploku, garšvielas. Ar karoti un dakšu liek uz cepamās plāts, un veido skaistus „ burgerus”. Cep 180 grādos gatavas.
Spinātu mērcīte
65 gr spināti
230 gr Piena spēks
60 gr kausētais siers „Dzintars” light (7,5%)
Pagatavošana
Spinātus uz pannas izsautē. Pārliek katliņā un pielej Piena spēku, pievieno kausēto Dzintaru, sāli, pipari, garšvielas pēc izvēles. Uzkarsē, bet neuzvāra!
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,5 gr
OH = 4,3 gr
T = 1,9 gr
Kcal = 86
Ineta, super! garsīgi! paldies! es gan dodu priekšroku tītaram, bet tur nu nav liela atšķirība, vai ne?!
Lūdzu! Jā, protams, var noteikti izmantot arī tītara gaļu.
Vai variet ludzu ieteikt precìzu cepsanas laiku?
Noteikti nevaru. To Jūs neatradīsiet nevienā manā receptē. Tāda nu es esmu – ar savām dīvainībām, laikam…:)) Es nekad neuzņemu laiku: vienkārši skatos cepeškrāsnī un redzu pec pašām kotletēm, pēc gatavojamā produkta (uz aci, tausti-viegli pieskaroties, piemēram, )kad tāa ir gatavas: paliek nedaudz brūnas.Cepeškrāsnis arī, patiesībā, ir diezgan atšķirīgas un ne visas cep vienādi.Bet varētu būt kādas minūtes.~40…?
Vsi riekstu ķirbja vietā varētu izmantot parasto ķirbi?
Noteikti var. Man vienkārši ļoti patīk riekstu ķirbis.Bet var izmantot jebkuru ķirbi.
Bet vai ķirbji un kabači nav ļoti ūdeņaini. Nevajag tos iepriekš atspiest vai kā citādi atūdeņot.
Jā, ir nedaudz ūdeņaini, bet vistas fileja ir sausa, kad tā ir gatava – lūk , tieši šī iemesla dēļ, es arī lieku pie filejas klāt dārzeņus.:))