Vistas filejas rulete ar sieru un dārzeņiem
No iepriekšējās receptes (vistas filejas kotletes ar ķirbi) palika pāri kotlešu masa – nenovietojās man viss uz 2 cepešpannām (skat.iepr.recepti), tādēl izdomāju pievienojot dārzeņus un želatīnu pagatavot ruleti, ko brokastīs varētu uzlikt uz maizes šķēles vai rīsu galetēm.
Sastāvdaļas
600 gr vistas filejas un ķirbja masa (skat.iepriekš.recepti)
60 gr 10% siers
1 paprika (166 gr)
2 selerijas kāti (84 gr)
60 gr puravs
30 gr dilles, pētersīļi
20 gr želatīns
Pagatavošana
Sagriež papriku, selerijas kātus, puravu. Dārzeņus pievieno vistas filejas -ķirbju masai. Pievieno sarīvētu 10% sieru, garšvielas un pieber želatīnu. Masu satin marlē, nosien galus un liek verdošā ūdenī vārīties apmēram minūtes 30. Izņem, noliek uz šķīvja un uzliek slogu virsū.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13 gr
OH = 2,4 gr
T = 1,5 gr
Kcal = 74
ir uzdevums priekš Lielās Piektdienas :))
Vai želantīnu neizbriedinātu pieliek gaļas-dārzeņu masai?
Nē, neuzbriedinātu.