Sulīga vistas fileja ar dārzeņiem
Visi mēs zinām, ka “veselīgajā” variantā vistas fileju vārot, vai cepot cepeškrāsnī tā ir diezgan sausa un diezgan grūti tādu ilgstoši lietot uzturā. Latviski runājot, daudziem ātri vien tā “piegriežas”. Bez jau iepriekš minētajiem variantiem, to cept/sautēt pannā zem vāka,vai cepeškrāsnī zem follijas, lielisku sulīgu vistas fileju var pagatavot uz grila, un arī uz parastās pannas.
Burtiski tikai nedaudz iesmērējot pannu ar eļļu un pirms tam to pamatīgi sakarsējot (kā cepot steiku). Fileju iepriekš iemarinē (vislabāk iepriekšējā dienā/vakarā).
Man ļoti patīk iemarinēt to ar Pūres adžiku un sinepēm un dažādām zaļumu garšvielām), vai vienkārši apkaisu ar sāli, citronpipariem, garšvielām, ieliek maisiņā (lai nešļakstās uz visam pusēm) un izklapē ar āmuriņu no abām pusēm (nu, ne gluži kā cūkgaļas karbonādi…:))). Tad to liek uz ļoti karstas pannas, kā steiku, (ideāli, ja ir grillpanna, bet var arī uz parastās, kuru nedaudz iesmērē ar eļļu) un no katras puses tādu izklapētu apcep uz karstās pannas ~4-5 minūtes (tas gan atkarīgs, cik liela un bieza ir vistas fileja. Mazajām filejiņām pietiek ar ~3 minūtēm. Sanāk lieliska, veselīga, tiešām garda un galvenais ātra maltīte!
!! ! Pannu pēc katra “cepiena” nomazgā un par jaunu iesmērē ar eļļu un sakarsē. Un tikai tad liek nākamo porciju.
Es daru tā, ka parasti brīvdienās iepērku 4-5 gab, iemarinēju iepriekšējā vakarā (sestdien), sinepēs, adžikā, citronpiparos, faktiski jebkurās garšvielās, citreiz arī etiķi piešauju, bet svētdienā tās visas sacepu šādi. Tas patiešām neprasa daudz laika. Tādējādi man gaļa ir gatava jau visai nedēļai, jo ledusskapī tā tādā veidā lieliski uzglabājas.
!!! Mazās cāļa filejas es tikai iemeainēju un cepu uz sakarsētas pannas, tās neklapējot. Sanāk ideālas!
Sastāvdaļas
3 nelielas vistas filejas (600 g)
50 g adžika (Pūres)
1 ēd.k (20 g) sinepes
Sāls, pipari, ķiploki
Uzturvērtība visai ( 670 g) porcijai OB = 146,5 g, OH = 8,9 g, T = 20,4 g Kcal = 757
Uzturvērtība 1 gab OB = 48,8 g, OH = 3 g, T = 6,8 g, Kcal = 252
kārtējo reizi gatavoju pēc Jūsu receptes un kārtējo reizi saku : MILZĪGS PALDIES, Jums, Ineta par veselīgajām un garšīgajām idejām!
pēc tam, kad kādu laiku gatavots pēc jūsu ieteikumiem, sabiedriskajā ēdināšanā īsti ieēst vairs nevar un arī negribas – uzreiz jūt, ka pārsālīts, trekns, vienvārdsakot, neviens kafejnīcā vai bistro par mūsu veselīgo uzturu nerūpējas…
jārūpējas pašām!!!
tagad jau arī vīrs lūdz, lai uztaisu kaut ko no jūsu gardumiem, ko paņemt līdzi uz darbu:-)
zinu, ka tas ir milzīgs darbs, ko Jūs dariet, regulāri atbildot uz jautājumiem, papildinot, rakstot šo blogu, bet, lai Jums palīdz apziņa, ka esiet ļoti ļoti vajadzīga visiem, kuri par sevi rūpējas!
PALDIES!
Paldies, Inga, Jums par jaukajiem vārdiem! Ar mani ir tas pats, es nespēju vairs ēst sabiedriskajās ēstuvēs (ar retiem izņēmumiem). Cik neesmu aicināta -tas vienmēr beidzas ar lielām vēdergraizēm..:(
Laiks patiešām paiet milzīgos apjomos, rakstot blogu-bet tas ir tā vērts. Katru reizi saņemot šādu un līdzīgu vēstuli, saprotu, ka esmu uz pareizā ceļa, esmu vajadzīga..:) Un tas silda sirdi!
Kā pareizi jāsver gaļa? Pirms gatavošanas vai pēc? Jo, piemēram, svaigu tītara fileju izvārot, tā samazina svaru nedaudz mazāk par pusi.
Es visu sveru pirms gatavošanas.
Paldies, Ineta, par recepti. Esmu no tālienes – Brazīlijas, bet tas man neattur gatavot latviskos ēdienus!Paldies!
Paldies, Jums, Inga!