Visi mēs zinām, ka “veselīgajā” variantā vistas fileju vārot, vai cepot cepeškrāsnī tā ir diezgan sausa un diezgan grūti tādu ilgstoši lietot uzturā. Latviski runājot, daudziem ātri vien tā “piegriežas”. Bez jau iepriekš minētajiem  variantiem, to cept/sautēt pannā zem vāka,vai cepeškrāsnī zem follijas, lielisku sulīgu vistas fileju var pagatavot  uz grila, un arī uz parastās pannas.

Burtiski tikai nedaudz iesmērējot pannu ar eļļu un pirms tam to pamatīgi sakarsējot (kā cepot steiku). Fileju iepriekš iemarinē (vislabāk iepriekšējā dienā/vakarā).

Man ļoti patīk iemarinēt to ar Pūres adžiku un sinepēm un dažādām zaļumu garšvielām), vai  vienkārši apkaisu ar sāli, citronpipariem,  garšvielām, ieliek maisiņā (lai nešļakstās uz visam pusēm)  un izklapē ar āmuriņu no abām pusēm (nu, ne gluži kā cūkgaļas karbonādi…:))). Tad to liek uz ļoti  karstas pannas, kā steiku,  (ideāli, ja ir grillpanna, bet var arī uz parastās, kuru nedaudz iesmērē ar eļļu) un no katras puses tādu izklapētu apcep uz karstās pannas ~4-5  minūtes (tas gan atkarīgs, cik liela un bieza ir vistas fileja. Mazajām filejiņām pietiek ar ~3 minūtēm. Sanāk lieliska, veselīga, tiešām garda un galvenais ātra maltīte!

!! ! Pannu pēc katra “cepiena” nomazgā un par jaunu iesmērē ar eļļu un sakarsē. Un tikai tad liek nākamo porciju.

Es daru tā, ka parasti brīvdienās iepērku 4-5 gab, iemarinēju iepriekšējā vakarā (sestdien), sinepēs, adžikā, citronpiparos, faktiski jebkurās garšvielās, citreiz arī etiķi piešauju, bet svētdienā tās visas sacepu šādi. Tas patiešām neprasa daudz laika. Tādējādi man gaļa ir gatava jau visai nedēļai, jo ledusskapī tā tādā veidā  lieliski uzglabājas.
!!! Mazās cāļa filejas es tikai iemeainēju un cepu uz sakarsētas pannas, tās neklapējot. Sanāk ideālas!
Sastāvdaļas
3 nelielas vistas filejas (600 g)
50 g adžika (Pūres)
1 ēd.k (20 g) sinepes
Sāls, pipari, ķiploki
Uzturvērtība  visai ( 670 g) porcijai OB = 146,5 g, OH = 8,9 g,  T = 20,4 g Kcal = 757
Uzturvērtība 1 gab OB = 48,8 g, OH = 3 g, T = 6,8 g, Kcal = 252