Vistas filejas kotletes ar svaigo sieru “Kārums” un dārzeņiem
Sastāvdaļas
1500 gr vistas fileja
1 kabacis (427 gr)
1 burkāns (110 gr)
1 sīpols (91 gr)
200 gr olu baltums
3 ķiploka daiviņas (25 gr)
50 gr dilles
100 gr svaigais siers „Kārums” ar zilā siera garšu
30 gr maltas linsēklas
sāls, pipari, garšvielas pēc pašu ieskatiem
rudzu rīvmaize
Pagatavošana
Vistas fileju samaļ/sasmalcina virtuves kombainā. Kabaci, burkānu sarīvē, dilles sasmalcina. Sajauc visu kopā, pievieno kiploku, dilles, garšvielas, olu baltumus. Veido kotletes, daļu apviļāju rudzu rīvmaizē un liek cepties cepeškrāsnī 175 grādos. Pasniedzu ar dārzeņiem un zilā siera mērcīti.
Zilā siera mērcīte
0,50 gr vājpiens
100 gr Kārums ar zilā siera garšu
1 ēdamkarte pilngraudu auzu milti
dillītes, garšvielas-svaigi malti melnie pipari, baziliks.
Uzturvērtība 100 gr (kotletēm)
OB = 16,5 gr
OH = 1,9 gr
T = 2,9 gr
Kcal = 96
Varbūt linsēklu vietā varētu izmantot klijas?
Labāk, jau tad neko nelieciet. Klijas padarīs koltletes sausas.