Brīvdienās gribas sevi un savus mīļos nedaudz palutināt ar kaut ko svaigu, gardu un protams, veselīgu.  Piemēram, ar pavisam vienkārši pagatavojamu desertu.
Sastāvdaļas
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai  100 g vājpiena biezpiens, biezpienam vairāk kcal)
50 g dabīgais jogurts (es izmantoju Actifeel Greek style)
100 g svaigas avenes (vai 60 g lielogu mellenes)
20  g valrieksti
20 g kļavu lapu sīrups (vai medus)
Pagatavošana
1. Biezpienu sablendē kopā ar dabīgo jogurtu viendabīgākā masā.
2. Traukā kārto biezpiena masu, pa virsu avenes, valriekstus un pārlaista ar medu vai sīrupu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 400 g) OB = 28,3 g, OH = 51,5 g, T = 13,3g, Kcal = 441

Labu apetīti!