Manas mīļākās vasaras ogas! Nē, nē, tās patiešām nav zemenes. Mellenes, meža, dārza, daudz -daudz zilas, saldas, gardas un veselīgas…. Lai top veselīgs deserts brīvdienām!

Sastāvdaļas

Pamatnei

100 gr žāvētas plūmes
50 gr žāvētas dzērvenes
50 gr rozīnes
100 gr valrieksti
(vai jebkuri citi žāvēti augļi, ogas un citi rieksti)

Virsmai

1 litrs vājpiena kefīrs
180 gr vājpiena biezpiens
180 gr dabīgais jogurts
250 gr mellenes
50 gr Whey vaniļas proteīns (var protams, pēc vēlmes izmantot gan cukuru,  gan medu, vai arī mākslīgos saldinātājus – kas nevēlas liekas kcal.)
50 – 60 gr želatīns

Pagatavošana


1) Žāvētās dzērvenes, rozīnes, plūmes un riekstus sasmalcina virtuves kombainā. Riekstu – žāvēto augļu masu liek formā ar noņemamām malām un izlīdzinot pieblietē.
2) Mellenes savāra un kārtīgi sablendē.  Var pievienot nedaudz cukuru, vai kādu citu saldinātāju (es liku Truvia). Atdzesē.
3) Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, lai uzbriest.
4) Kefīru, jogurtu, biezpienu, proteīnu sablendē viendabīgā masā. Uzbriedināto želatīnu izšķīdina karsta ūdens peldē. Pievieno kefīra – jogurta masai un lej formā.Uzmanīgi ielej ar mellenes. Nedaudz izmaisa ar karotes kātu – veidojot “zīmējumu”. Lai labi garšo! Ēdam un baudam dzīvi!

Uzturvērtība 100 gr

OB = 8.5 gr
OH = 11,1 gr
T = 2.9 gr
Kcal = 107