Biezpiena – siera aveņu kūka
Ogu laiks turpinās. Brīvdienām garda, mazkaloriska biezpiena kūka? Kāpēc ne? Šoreiz avenes…
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 gr auzu pārslas
150 gr vājpiena kefīrs (vai paniņas)
2 olas
40 gr valrieksti sadrupināti
Truvia saldinātājs (var likt arī medu, kļavu lapu sīrupu, agaves sīrupu- šie visi ir 100% dabīgie saldinātāji) vai pēc izvēles citu saldinātāju.
Virsmai
540 gr vājpiena biezpiens RIMI (3 x180gr)
250 gr siers Ricotta (es dabūju 9% Polijā, bet mums RIMI ir nopērkams 11%)
3 olas
2 nelieli nogatavojušies bumbieri (~300 gr)
250 gr avenes
Truvia saldinātājs (var likt arī medu, kļavu lapu sīrupu, agaves sīrupu- šie visi ir 100% dabīgie saldinātāji) vai pēc izvēles citu saldinātāju.
Vanilīns
Pagatavošana
1) auzu pārslas aplej ar vājpiena kefīru un uzbriedina.Pievieno olas, riekstus saldinātāju un masu klāj formā.
2) biezpienu sablendē ar bumbieriem, sieru Ricotta, saldinātāju.
3) Iemaisa 200 gr avenes un masu pārlej pāri auzu pamatnei.
4) Liek cepeškrāsnī 175-180 grādos un cep gatavu. (laiku jau atkal neuzņēmu….)
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,6 gr
OH =8,3 gr
T = 4,9 gr
Kcal = 116,5
Man tika tā laime tieši šo kūku nogaršot.Dievīga!
Mmm, paldies,Lauriņ! Mani ciemiņi arī atzina to par labu esam!
Es arī to rīt izmēģināšu. Jau norakstīju vajadzīgos produktus un došos rīt uz Rimčiku meklēt. Ja gadījumā Ricotta siera nebūs, mūsējo Kārumu vai maskarponi var lietot? jeb tie būs par trekniem?
Lielākajos RIMI noteikti jābūt 11% Ricotta: //nuko.lv/euroser-ricotta-sukalu-siers-250g.html. Tomēr domāju, ka var izmantot arī Light Philadelphia, kuram ir 11% tauku, vai Svaigo sieru”Baltais” https://nuko.lv/baltais-kremsiers-klasiskais-400g.html, kuram ie 17% tauku.
Kārumam un Mascarponei būs vairāk tauku, bet, ja no tā nebaidās, tad var, protams, arī tos izmantot.:)
Vakar izcepu Jūsu aveņu siera kūku.Cepās ļoti ilgi – 1,5 st. Manai cepeškrāsnij laikam 170 grādi ir par maz. Veselu stundu kūka bija ar baltu ,jēlu virsmu. Uzliku uz 200 grādiem, tad 30 min.laikā beidzot virsiņa saplaisāja un iesārtojās.Bija par maz salduma, citādi priekš pirmā kucēna,kuru neslīcinājām,bet apēdām – bija labi.Paldies,Ineta!IR priekšstats, kā to darīt korekcijas var veikt pēc savas gaumes. Vēlreiz paldies!
Jā, tā arī ir: tās (biezpiena) cepas ilgi, jo smaga, bieza masa. Plītis arī atškiras, tādēļ, saku, ka vienmēr cepu un skatos, taustu… Nu, bet jauki, tas jau nekas, citas reizes sanāks labāk. Es ar tikko izmēģināju jaunu-biezpiena ar āboliem. Bet, nesanāca tik labi-lai varētu dalīties, jāeksperimentē:), bet gan jau apēdīsies. Jo pati uzturvērtība jau nemainās, tā iznāca laba. Ar to saldumu arī esmu sapratusi, ka jāpamēģina jēla mīkla: izceptai tā nebūs tik salda.:)
Jauki! Jūs gan esat eksperimentētāja! Lai Jums izdodas! Mēs būsim tikai ieguvējas!
Man arī cepās ļoti ilgi – bezmaz pusdienu Pārspīlēju, protams. Līdz… atcerējos, ka nepieliku biezpiena masai olas. Bet pēc 2-2,5 stundām tomēr ņēmu ārā un pati savilkās nedaudz stingrāka. Droši vien daudz atkarīgs, cik salduma pieliek, es liku bērzu cukuru un augšai 1 ēdamkarti parasto cukuru, jo ciemiņi nāca. Ciemiņam, kas pieskata figūru, bija sajūsmā, garšoja, tie, kuri par kalorijām nedomā, ēda, bet otru neprasīja… (atšķirībā no manis, kas netipiski 3 gabaliņus bez sirdsapziņas pārmetumiem apēda).
Paldies, par atsauksmi, Linda! Mums garšoja gan tiem, kas “vēro”svaru, gan tiem, kas nevēro..:) Bet galvenais, lai jau mums pašiem tas garšo:))