Ogu laiks turpinās. Brīvdienām garda, mazkaloriska biezpiena kūka? Kāpēc ne? Šoreiz avenes…

Sastāvdaļas

Pamatnei

150 gr auzu pārslas
150 gr vājpiena kefīrs (vai paniņas)
2 olas
40 gr valrieksti sadrupināti
Truvia saldinātājs (var likt arī medu, kļavu lapu sīrupu, agaves sīrupu- šie visi ir 100% dabīgie saldinātāji) vai pēc izvēles citu saldinātāju.

 Virsmai

540 gr vājpiena biezpiens RIMI (3 x180gr)
250 gr siers Ricotta (es dabūju 9% Polijā, bet mums RIMI ir nopērkams 11%)
3 olas
2 nelieli nogatavojušies bumbieri (~300 gr)
250 gr avenes
Truvia saldinātājs (var likt arī medu, kļavu lapu sīrupu, agaves sīrupu- šie visi ir 100% dabīgie saldinātāji) vai pēc izvēles citu saldinātāju.
Vanilīns

 Pagatavošana


1) auzu pārslas aplej ar vājpiena kefīru un uzbriedina.Pievieno olas, riekstus saldinātāju un masu klāj formā.
2) biezpienu sablendē ar bumbieriem, sieru Ricotta, saldinātāju.
3) Iemaisa 200 gr avenes un masu pārlej pāri auzu pamatnei.
4)  Liek cepeškrāsnī 175-180 grādos un cep gatavu. (laiku jau atkal neuzņēmu….)

Uzturvērtība 100 gr

OB = 8,6 gr
OH =8,3 gr
T = 4,9 gr
Kcal = 116,5