Grilēta vistas fileja ar ziedkāpostu – ķirbju biezeni
Visi man saka, ka nevar pagatavot sulīgu vistas fileju…Var! Tikai jāprot. Iepriekšējā vakarā iemarinē vistas filejas: sāls, pipari, sinepes (citreiz adžika), citronpipri, ķiploks, karrijs, garšviela vistai (garšvielas – vispār liekam pēc saviem ieskatiem). Ieliek maisiņā un aizsien galu – tā labāk iemarinēsies.
Sastāvdaļas biezenim
1 gab (~400-500 gr) ziedkāposts
~ 600 gr ķirbis
400 gr saldētie zirnīši (vai svaigi)
sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Vistas filejas: otrā dienā vistas fileju ieliek caurspīdīgā maisiņā (lai nepiecūkotu virtuvi) izklapē kārtīgi ar gaļas āmurīti no abām pusēm. Uzkarsē pamatīgi pannu uzspricējot uz pannas izsmidzināmo eļļu, to izsmērē pa pannu (man ir Teflon grilla panna, bet der arī parastā, bez pannas rievojuma). Liek pa divām vistas filejām un cep no katras puses ~4-5 min.
Ziedkāpostu-ķirbju biezienim: ziedkāpostu un ķirbi izsautē nelielā ūdens daudzumā un sablendē ar rokas blenderi. Pievieno garšvielas. Zaļos zirnīšus izsautē pannā zem vāka un pievieno ziedkāposta-ķirbju masai.
Patiesi gardi un veselīgi: dārzeņu biezenis ar grilētu vistas fileju. Labu apetīti!
Ineta,paldies par marinēšanas ieteikumu. Tieši esmu nopirkusi vistu filejas un nu mēģināšu pēc Jūsu receptes. Tikai, lūdzu, vai varētu uzrakstīt cik tai porcijai ir kkal vērtība? Es vēl nesaprotu kā pašai aprēķināt.
Te tas nav grūti: 100 gr vistas filejas ir 115 kcal, viena kaba fileja sve 200-250 gr. Bet biezenim pat nav vērts rēķināt, ap 30 kcal uz 110 gr ne vairāk. Ēd tik un priecājies:))
Paldies!
Man radies pamatjautājums – kāpēc nav receptēs zupu? Man tās garšo, bet šeit receptēs nav redzētas.
Un zaļajos salātos mūsu pašu kāpostgalva skaitās? Tagad ir saaugušas un ir pieņemamas cenas.
Zupas ir gan dažas.Biezzupas.To te nav tik daudz, jo manā skatījumā tajās nav nekā sarežģīta, tās ir tik viegli vārāmas, ka man likās, ka tas nav īpaši jāparāda…:)) Zupas gatavojot, es neapcepu tradicionāli sīpolus, burkānus, citus dārzeņus lielā eļļas daudzumā (pasautēju pannā, zem vāka), un izmantoju tām vistas vai tītara, vai liellopa gaļu. (vista, tītars, protams, bez ādas), un visas liesās gaļas. Un protams, dažreiz uzvāru arī zivju zupu no laša vai mencas.
Jā, protams, ēdiet, cik tik puncī lien: visus mūsu dārzeņus, zaļumus, arī kāpostus.
Labdien !
Paldies par interesanto veidu kā pagatavot vistu. Vienmēr likās, ka veselīgi ir tikai vārīt.
Tāds jautājums – vai gatavojot ēdienu Jūs pievēršat uzmanību produktu glikēmijas indeksam ?
Vēl garšīgi sanāk arī to iemarinējot un cepot to cepeškrāsnī, traukā, ar nedaudz ūdeni un pārklājot ar folliju, kuru beigās noņem un apbrūnina palielinot temperatūru. Būtīb jau tiem produktiem, ko es izvēlos savā ikdienā – pārsvarā arī ir zems glikēmijas indekss. Tāds tas būs gandrīz visiem veselīgajiem produktiem, kuros nav ātro ogļhidrātu, nav transtaukskābju. Tam uzmanība jāpiegriež tiem, kas slimo ar cukura diabētu.Esmu arī tādas ēdienkartes sastādījusi-ar zemu glikēmisko indeksu (diabētiķiem).