Visi man  saka, ka nevar pagatavot sulīgu vistas fileju…Var! Tikai jāprot. Iepriekšējā vakarā iemarinē vistas filejas: sāls, pipari, sinepes (citreiz adžika), citronpipri, ķiploks,  karrijs, garšviela vistai (garšvielas – vispār liekam pēc saviem ieskatiem). Ieliek maisiņā un aizsien galu – tā labāk iemarinēsies.

 Sastāvdaļas biezenim

1 gab (~400-500 gr)  ziedkāposts
~ 600 gr ķirbis
400 gr saldētie zirnīši (vai svaigi)
sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

 Vistas filejas: otrā dienā vistas fileju ieliek caurspīdīgā maisiņā (lai nepiecūkotu virtuvi) izklapē kārtīgi ar gaļas āmurīti no abām pusēm. Uzkarsē pamatīgi pannu uzspricējot uz pannas izsmidzināmo eļļu, to izsmērē pa pannu (man ir Teflon grilla panna, bet der arī parastā, bez pannas rievojuma).   Liek pa divām vistas filejām un  cep no katras puses ~4-5 min.

Ziedkāpostu-ķirbju biezienim: ziedkāpostu  un ķirbi izsautē nelielā ūdens daudzumā  un sablendē ar rokas blenderi. Pievieno garšvielas. Zaļos zirnīšus izsautē pannā zem vāka un pievieno ziedkāposta-ķirbju masai.

Patiesi gardi un veselīgi: dārzeņu biezenis ar grilētu vistas fileju. Labu apetīti!