Sastāvdaļas

100 gr žāvētas dzērvenes
100 gr žāvētas plūmes
100 gr žāvētas aprikozes
100 gr vīģes
100 gr dateles
50 gr valrieksti
50 gr mandeles
50 gr ķirbju sēkliņas
50 gr sezama sēkliņas
150 gr pilngraudu auzu pārslas

 Pagatavošana

Žāvētās aprikozes, plūmes, vīģes un dateles sasmalcina. Tā kā vīģes bija diezgan cietas, tad tās aplēju ar verdošu ūdeni un izmērcēju.To pašu vajadzētu izdarīt arī ar aprikozēm, ja tās ir cietas (man bija uzbeku, pavisam mīkstas). Riekstus sasmalcina un kopā ar sēkliņām un auzu pārslām uzber uz plāts (izmanto cepamo papīru) un cepeškrāsnī  (180 grādos) visu laiku apmaisot, nedaudz apgrauzdē. Atdzesē, pievieno žāvētajiem augļiem un samaisa, līdz masa kļūst lipīga un mitra. Ja masa ir sausa un nelīp, var pievienot ābolu sulu nedaudz. Veido bumbiņas, liek ledusskapī, lai atdziest. Viena bumbiņa sanāca apmēram uz 20 gr (~70 kcal). 

Uzturvērtība 100 gr

OB = 8,7gr
OH = 51,1gr
T = 13,6 gr
Kcal = 354