Ķirbju biezenis ar čilli, šampinjoniem un zaļajiem zirnīšiem
Pēc nedaudz “draiskajām brivdienām” pienākas neliela atslodzīte.Un pikantais ķirbju biezenis ar šampinjoniem un asajiem čilli būs pašā laikā.Viegls, gards un mazkalorisks.
Sastāvdaļas
1850 gr ķirbis
500 gr ūdens
700 gr šampinjoni
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļa
4 ķiploka daiviņas
1-2 čilli pipari
400 gr zaļie zirnīši (saldētie)
180 gr kausētais siers light Dzintars 7,5%
Sāls, pipari, 2 tējkarotes kurkuma
Pagatavošana
Ķirbi nomizo, sagriež mazākos gabaliņos un liek sautēties katlā, kurā ielej 500 gr ūdens. Nomizo ķiplokus – sasmalcina, sasmalcina čilli piparu un pievieno ķirbim. Pivieno 2 tējkarotes kurkumu. Atsevišķi izsautē zaļos zirnīšus. Sagriež šampinjonus un arī tos izsautē pievienojot nedaudz sāli un piparus. Izsautētos ķirbjus sablendē, pievieno kausēto sieru, zirnīšus, šampinjonus, samaisa un nedaudz pakarsē.Gatavs baudīšanai!
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,5gr
OH = 3,7 gr
T = 0,6 gr
Kcal = 32,8
Man shis sanāca kā biezzupa- pašķidrs, bet ļooti labs!:) Paldies!:)
Arī nav slikts variants – biezzupa.:) Biezenim-vajadzēja nedaudz noliet ūdeni pēc ķirbja izsautēšanas..:)
Tik daudz ķirbji tagad man izauguši, ka neznaju ko darīt.
Cerams būš vēl kāda ķirbju recepte no Jums
Ļoti, ļoti garda biezzupa sanāca? Pat draugam, kuram negaršo ķirbis, ļoti garšoja un bija sajūsmā. Paldies par recepti?
Liels prieks, ka arī Jums garšoja! :))
Paldies Ineta par recepti! Kopā ar grilēto vistiņu, īsts restorāna ēdiens!Ar skaistu krāsu, izsmalcinātu garšu un izcilu pikantuma noti! Slavēja visa ģimene.
Paldies! Manuprāt, tas tā varētu būt-kāpēc gan ne? Un viegluma sajūta pēc tāda ēdiena arī garantēta!