Vistas filejas “burgerīši” ar ķirbi
Ir ķirbju laiks un būtu grēks tos neizmantot, kamēr tie ir pieejami un nav dārgi.Šoreiz kotletēs. Gardi un maigi, pavisam viegli pagatavojami vistas filejas “burgerīši” ar ķirbi (kas vistas fileju nepadarīs sausu un neēdamu), kā arī garšvielu buķete neatstās vienaldzīgu. Ērti paņemami ikdienā līdzi uz darbu un citās ikdienas gaitās.
Sastāvdaļas
1200 gr vistas fileja
600 gr ķirbis
2 olas
100 gr zaļumi (dilles, pētersīļi)
sāls, pipari, adžika vai Tkemali (kaukāziešu mērcīte), ķiploki, karijs, sezams
Pagatavošana
Vistas fileju samaļ, ķirbi sasmalcina virtuves kombainā, zaļumus smalki sagriež. Pievieno Tkemali, sāli , piparus, ķiplokus, piparus, olas. Samaisa visu, liek ar karoti uz paplāts, veido skaistus “burgerus”, pārkaisa ar sezama sēkliņām un cep 180 grādos, līdz tie gatavi.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 15,5 gr
OH = 1,6 gr
T = 2, 4
Kcal = 87
Vai šos burgerīšus ar eļļu nemaz neapspricē?
Kāpēc gan? Nē, neapšpricēju. Bet to, protams, var darīt – viss pašu ziņā. Var piemkelēt dažādas variācijas šai receptei: gan pamainīt dārzeņus, gan veselas olas pielikt(būs vaiāk tauku), utml.