Rudens ir laiks, kad gribi – negribi, no kurienes – ne, piezogas dažādi vīrusi, infekcijas. Ingvers ir lielisks līdzeklis imunitātes stiprināšanai. Un ne tikai ar tēju.Tas lieliski iederās arī ķirbju biezzupā.

Sastāvdaļas

Ķirbis ( ~2kg)
ūdens
kausētais siers Dzintars light 7,5%
ingvers ( ~40 gr)
kurkuma, sāls, pipari
Ķelmēnu rupjmaize, ķiploki, eļļa

 Pagatavošana

Ķirbi nomizo, sagriež mazākos gabaliņos un liek sautēties katlā, kurā ielej  ūdeni-tik daudz, lai ķirbji būtu gandrīz visi ūdenī. Sautē tos uz nelielas uguns. Pievieno 2 tējkarotes kurkumu, sarīvētu ingveru. Izsautētajiem ķirbjiem pievieno kausēto sieru, visu sablendē un nedaudz pakarsē. Sagriež mazos kubiciņos Ķelmēnu maizi, pielej nedaudz eļļas, izspiestus ķiplokus, samaisa, uzber uz paplāts un liek cepeškrāsnī  180 grādos uz  ~10-15 minūtēm apgrauzdēt tos. Biezzupai uzber grauzdiņus, zaļumus un gatavs baudīšanai!

Uzturvērtība 100 gr

OB = 2,5gr
OH = 3,7 gr
T = 0,6 gr
Kcal = 33