Šodien, tik rudenīgi, mitrā vakarā, kad vislabāk savu brīvdienu būtu pavadīt mīkstā dīvānā ar TV pulti rokās, kāda gardēde labāk izvēlas to pavadīt virtuvē pie plīts, lai pagatavotu gardas un veselīgas vakariņas…:)

Sastāvdaļas

 Gulašam
1 kg tītara gaļa
400 gr brūnie šampinjoni
1 sīpols
3 daiviņas ķiploks
1 pudelīte Piena spēks
sāls, pipari

Kuskusam ar dārzeņiem
160 gr pilngraudu kuskuss
300 gr ūdens
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļa, 25 gr sviests
sāls, pipari, garšvielas
300 gr brokolis
400 gr saldētie burkāni/zirnīši 

Pagatavošana

Tītara gaļu sagriež gabaliņos un liek nedaudz apcept uz karstas, ar eļļu apsmērētas pannas. Pielej ūdeni un sautē. Atsevišķi apcep un izsautē šampinjonus, smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus. Pievieno garšvielas un sautē, kamēr gaļa mīksta, un ūdens palicis pavisam nedaudz. Pievieno šampinjonus samaisa un pielej Piena spēku. Karsē visu maisot, bet neuzvāra.
Uzvāra 250 gr ūdens, pievieno tējkaroti sāls un 1 ēdamkaroti eļlas un lēnām ar dakšiņu maisot ber ūdenī 160 gr kuskusu. Maisa, lai neveidojas kunkuļi.Pievieno karoti sviesta un turpina maisīt. Noņem no uguns, uzliek vāku un ļauj  “nogatavoties “. Atsevišķi izsautē brokoļus un saldētos dārzeņus. Visus dārzeņus pievieno kuskusam, samaisa. Pasniedz ar gaļas – sēņu mērci.

Labu apetīti!