Sastāvdaļas

Pamatam
1 ziedkāposts
1 sīpols, ķiploki
2 olas
700 gr olu baltums
Sāls, garšvielas pēc izvēles
250 gr Mocarellas siers (18%)
2 lieli tomāti
1 liels sīpols
Bazilika lapiņas

Pārliešanai
3 olas
200 gr krējums 15%

Pagatavošana

Novāra ziedkāpostu, atdzesē. Sablendē un nospiež visu lieko sķidrumu. Sasmalcina sīpolu un ķiploku-abus apcep pannā nelielā eļļas daudzumā. Ziedkāpostu masai piejauc olu baltumus, sāli, sīpolus, ķiplokus, garšvielas, visu sajauc un liek formas apakšā. Pa virsu kārto sīpolu ripiņas, tomātu šķēles, Mocarella siera šķēles, pārkaisa ar bazilika lapiņām. Pa virsu lej saputotu krējumu ar olām un garšvielām. Liek cepties  ~170 grādos, kamēr virsma kļūst stingra un zeltaina.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 5,6 gr
OH = 3,1 gr
T = 3,9 gr
Kcal = 87