Aveņu deserts ar upeņu un vaniļas mērcītēm
500 gr vājpiena biezpiens
600 gr dabīgais jogurts
400 gr avenes (saldētas)
100 gr Whey proteīns (man paveicās – mājās bia tieši aveņu proteīns, bet labs ir arī vaniļas vai citu ogu)
Ja nepieciešama saldāka masa, tad var pielikt saldinātāju (vai cukuru)
35 gr želatīns
Upeņu mērcītei: 400 gr saldētas upenes + 500 gr ūdens + 1 ēdamkarote ciete + saldinātājs Truvia (vai cukurs)
Vaniļas mērcītei: 2 olas, 1 Piena spēks (bez piedevām) 50 gr cukurs, vaniļas cukurs 15 gr
Deserta pagatavošana
Sablendē biezpienu, jogurtu, avenes, pievieno proteīnu. Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Pēc tam to karsta ūdens peldē izšķīdina un pievieno biezpiena masai. Masu salej pa trauciņiem un atdzesē.
Deserta uzturvērtība 100 gr
OB = 12,1 gr
OH = 3,6 gr
T = 0,3 gr
Kcal = 70
Upeņu mērces pagatavošana: upenes savāra ar ūdeni, saldinātāju. Masu sablendē. Pievieno 1 ēdamkaroti aukstā ūdenī izmaisītu cieti. Maisa, karsē un pagaida līdz uzmet pirmo burbuli un ņem nost. Atdzesē.
Uzturvērtība upeņu mērcei 100 gr
OB = 0,3 gr
OH = 5,0 gr
T = 0,1 gr
Kcal = 23
Vaniļas mērces pagatavošana: bļodā sakuļ 2 olas ar 50 gr cukura, pievieno Piena spēku un bļodu liek karsēt ūdens peldē. Maisa un karsē (nevāra), kamēr masa nedaudz sabiezē.Liek atdzesē.
Uzturvērtība vaniļas mērcei 100 gr
OB = 9 gr
OH = 10,8 gr
T = 2,8 gr
Kcal = 122
Šodien izmēģināju, super garšīgi!
Jums gan tas ātri sanāca:) Garšīgi un galvenais, ka patiešam “nevainīgi”:)