Šodien mani pašu palutināja ar gardām, veselīgām vakariņām: un bez liekulības teikšu, trāpīja 10-iekā…Pīles krūtiņa dzērveņu-medus mērcē ar pākšu pupiņām.
Sastāvdaļas

2 pīļu krūtiņas
300 gr pākšu pupiņas
Garšvielas: sāls, šķipsniņa kajennas pipari, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1 ēdamkarote medus, 2 ēdamkarotes saldās čili mērces, 5 daiviņas ķiploku
Dzērveņu mērce (man tā jau bija iepriekš pagatavota). Savārītas 400 gr lielogu dzērvenes + 300 gr ūdens+saldinātājs un tas viss sablendēts

Pagatavošana

Pīļu krūtiņas nosusina, krusteniski iegriež ādu, ierīvē ar sāli un atstāj uz 10 min. Uzkarsē pannu un cep pīļu krūtiņas ar ādu uz leju zemā temperatūrā, kamēr tauki iztecējuši un āda paliek zeltaini brūna, tad apgriež otrādi un cep apmēram 5 min. Kamēr krūtiņas cepas, pagatavo marinādi – katliņā liek medu, kajenas piparus, sojas mērci un čili mērci – visu uzsilda un samaisa. Pākšu pupiņām nogriež kātus un novāra sālsūdenī apmēram 6 min., tad nokāš. Kad pīļu filejas apceptas tās liek uz neliekas cepešpannas, pārlej ar marinādi, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200⁰C un cep apmēram 20 min., laiku pa laikam aplejot ar marinādi. Krūtiņas ir gatavas, kad vidū tās vēl ir nedaudz sārtas. Kamēr krūtiņas ir cepeškrāsnī, pākšu pupiņas ieber pannā ar pīļu taukiem, uzspiež ķiplokus un apcep. Lai labi garšo!