Rīsu bumbiņas ar Mozarella sieru
Sastāvdaļas:
1 sīpols
75 gr sviesta
150 ml sausais baltvīns (var protams arī nepievienot, bet man ir aizdomas, ka tieši tas ēdienam piedeva savu īpatnējo, neatkārtojamo garšu)…
275 gr brūnie rīsi (jau vārīti)
1 litrs dārzeņu buljons
25 g Maasdamer (oriģinālā bija Parmesan)
2 olas
125 gr Mozzarella siera
Baziliks
125 g pilngraudu rīvmaizes
Pagatavošana:
Sviestā apcep smalki sagrieztu sīpolu, pielej vīnu, vāra 3 minūtes. Pieliek rīsus, apcep. Pielej dārzeņu buljonu, vāra 20 minūtes, tad pievieno sāli, piparus. Gatavai, nedaudz atdzisušai masai pieliek Parmesan sieru un olas.
Mozzarella sieru sagriež nelielos gabaliņos. No rīsu masas veido plācenīti (apmēram ēdamkaroti), vidū liek siera gabaliņu un bazilika lapiņu. Izveido bumbiņu, lai siers paliek vidū. Rīsu bumbiņu apvārta rīvmaizē, un uz liek plāts, uz kuras izklāts cepampapīrs.Oriģinālā – jāvāra eļļā…
Piedevās: jogurta mērcīte (jogurts bez piedevām) ar zaļumiem (loki, dilles,pētersīļi) un ķiplokiem.No šī daudzuma sanāk 32 bumbiņas. Bez gala garšīgi – acīmredzot baltvīnam tomēr ir sava loma šim ēdienam – jo garšo vienkārši dievīgi!
Uzturvērtība rīsu bumbiņām 100 gr:
OB = 6,9gr
OH = 22,2gr
T = 11,9gr
Kcal = 238kcal (nav nemaz tik daudz:)
Labu apetīti!
Atbildēt