Teļa maltās gaļas mērce ar rīsu nūdelēm
Sastāvdaļas
444 gr malts teļa gaļas šķinķis
1 liels sīpols (120 gr)
25 gr ķiploks
1 Piena spēka pudelīte (430 gr)
Pagatavošana
Teļa gaļu samaļ un liek uz sakarsētas, nedaudz ar eļļu iesmērētas pannas apcep to. Pielej ūdeni un uzliekot vāku, tālāk to tvaicē. Pieliek sīpolu, ķiploku, garšvielas. Kad gaļa gatava, pielej Piena spēku un maisot karsē, bet īsti neuzvāra. Noņem, uzliek vāku un ļauj nogatavoties: sabiezēt. Pasniedz pēc izvēles: ar cukinni spagetti, vai rīsu nūdelēm, un protams, dārzeņu salātiem.
Uzturvērtība 100 gr (maltās gaļas mērcei)
OB = 13,2 gr
OH = 3,1 gr
T = 3,5 gr
Kcal = 110
Atbildēt