Sastāvdaļas

Pamatnei
500 gr olu baltums
260 gr svaigie spināti

 

Pildījums
220 gr lasis
90 gr zaļie lociņi
30 gr dilles
250 gr svaigais siers Ricotta (11% tauku, nopērkams RIMI)
150 gr dabīgais jogurts ( SkYR vai Fit & protein Valmieras dabīgais jogurts)
Garšvielas, sāls, zaļie salāti

Pagatavošana

Iztvaicē lasi zem pannas vāka nelielā ūdens daudzumā. Sakuļ/sablendē olu baltumus ar svaigiem spinātiem pievieno nedaudz sāli, piparus, garšvielas Izliek masu uz cepamā papīra (to pirms tam nedaudz vēlams iesmērēt ar eļļu-vieglāk būs pēc tam noņemt)  un cep gatavu 180 grādos. Minūtes 20? (diemžēl, es neskatos plkst…) Izņem un lēnītēm, uzmanīgi to pārgriež uz otru pusi – izmantojot vēl vienu cepamo papīru. Sajauc sasmalcinātu lasi ar Ricotta, pievieno sagrieztus lociņus, jogurtu un masu smērē uz olu pamatnes. Pārklāj  un lēnām, uzmanīgi sarullē. Mmm, tik viegli, maigi un gardi!!!

Uzturvērtība 100 gr

OB = 8,5 gr
OH = 3,1 gr
T = 3,8 gr
Kcal = 83