Vistas filejas un riekstu ķirbja kotletes
Manas favorīt kotletītes, kuras parasti gatavoju nākamai darba nedēļai ņemšanai līdzi uz darbu. Klāt kādi cherry tomātiņi, kāda maizes rika vai galetes.
Sastāvdaļas
800 g (3 gab) vistas fileja
400 gr ķirbis
1 paprika (138 gr)
70 gr puravs (vai sīpols)
20 g ķiploks
3 olas
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Vistas fileju samaļ (es to samaļu virtuves kombainā). Ķirbi, papriku, puravu, ķiplokus sasmalcina arī virtuves kombainā un pievieno samaltajai vistas filejai. Pievieno olas, garšvielas. Veido palielas kotletes un liek uz cepešpannas. Cep ~180 grādu temperatūrā gatavas, līdz kļūst zeltainas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1593 g/ 1120 g) OB = 221,5 g, OH = 32,8 g, T = 43,4 g, Kcal = 1357
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 55,4 g, OH = 8,2 g, T = 11 g, Kcal = 340
Uzturvērtība 100 g
OB = 19,7 g
OH = 2,9 g
T = 3,8 g
Kcal = 121
Sveiki,Ineta.Visiem cepamajiem ēdieniem pārsvarā ir klāt olu baltums.Vai olu baltumu vispār ar kaut ko aizvietot?Man alerģija no olām…
http://www.pirkumins.lv/lv/Orgran-maisijums—olu-aizvietotajs-bez-glutena–200g, http://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/noderigi-ar-ko-var-aizvietot-olas.d?id=45077768
Tomēr es nezinu, kā tas garšos manos produktos…Un tas protams, izmainīs gala produkta uzturvērtību. Olu baltumiem uz 100 gr ir tikai 50 kcal un tas viss no tīrām olbaltumvielām.
Liels paldies,Ineta.Mēģināšu ieteikumus.