Vistu akniņu kārtainā torte
Jau labu laiku domāju par aknu torti…Un lūk, patiess iemesls tās atkal pagatavošanai!
Sastāvdaļas aknu pastētei
1 kg vistu akniņas
~1 litrs ūdens (tā daudzumu regulē sautējot: lai aknām izsautējoties, paliek arī pietiekoši daudz “buljons”, kurā sablendēt pastēti…
2 burkāni (238 gr)
1 sīpols (120gr)
30 gr sviests
sāls, lauru lapas, smaržīgie pipari, melnie pipari, fgaršielas pēc saviem ieskatiem….
Pagatavošana
Sakarsētā pannā (ar burtiski 3 gr eļļas) liek apcepties akniņas. Pēc tam pievieno ūdeni, garšvielas. Visas minētās sastāvdaļas liek sautēties. Kad gatavs, izņem lauru lapas, ja vēlas, arī smaržīgos piparus, pievieno sviestu, un visu sablendē maisot uz karstas plīts. Liek pastēti atdzsēties.
Sastāvdaļas “pankūkām”
750 gr olu baltums
3 olas
380 gr smalki sarīvēts ķirbis
100 gr sarīvēts Tējas siers
30 gr auzu vai rudzu klijas
sāls, garšvielas
Dekorēšanai: 80 gr zaļās olīves, 1 vārīta ola, zaļie lociņi, sezama-linsēklu maisījums. Vai pēc saviem ieskatiem.
Pankūku pagatavošana: olu baltumiem pievieno sarīvētu sieru, ķirbi, klijas, garšvielas, kārtīgi saputo un liek cepties uz sakarsētas pannas (minimāli to ietaukojot) “pankūkas”. Man sanāca gab.
Kārto uz šķīvja pankūkas un pārsmērē katru ripu ar aknu pastēti. Apsmērē maliņas, virsmu dekorē pēc saviem ieskatiem.
Uzturvērtība akniņu tortei 100 gr
OB = 12,3 gr
OH = 3 gr
T = 4 gr
Kcal = 99
Siekalas saskrēja mutē. Jums ir talants.
Patiesi garšīga tā ir otrajā un trešajā dienā! :))