Ābolu strūdele ar biezpienu un rozīnēm lavašā
„Bez tava gaišā acu skata,
Bez tavu maigo roku glāsta
Mana diena būtu neiesākta,
Jau sen man liktenis to stāsta.
Bez tava siltā, iejūtīgā smaida,
Bez tavu brūno matu smaržas,
Vietas nebūtu, kur mani gaida,
Man būtu rūgta medus garša…
Svinam Starptautisko sieviešu solidaritātes dienu! Kaut esmu “diētiskajā variantā”, bet arī es svinēšu.Es jau tam gatava..Gan ar sāļu, gan ar saldu….Un jūs?
Sastāvdaļas
1 pilngraudu vai rudzu lavašs (180 gr)
275 gr vājpiena biezpiens
1 salds ābols (262 gr)
60 gr rozīnes
1 ola (dzeltenums būs pārsmērēšanai)
50 gr olu baltums (ērts ir 1kg Balticovo olu baltuma iepakojums)
1 tējkarote kanēlis
Ja vajag vēl saldumu nedaudz cukuru, vai cukura aizvietotājs (vai medus, vai agaves sīrups) – bet var arī iztikt, ja pietiek ar rozīņu un ābola saldumu
Pārkaisīšanai: sezama sēkliņas (var iztikt)
Pagatavošana
Olu atdala no dzeltenuma. Dzeltenumu atstāj apziešanai, bet olas baltumu pievieno 50 gr olu baltumam. Ābolu nomizo un sagriež mazos kubiciņos. Sajauc biezpienu ar olu baltumiem, sagrieztajiem āboliem, rozīnēm, kanēli, cukura aizvietotāju. Uz puses no lavaša izklāj biezpiena-ābolu-rozīņu masu. Sarullē un apsmērē ar olas dzeltenumu.Pārkaisa ar sezama sēkliņām un liek cepties 180 grādos uz ~15 minūtēm.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,7 gr
OH = 18,2 gr
T = 1 gr
Kcal = 120
Atbildēt