Ehh, lūk, mani brīvdienu vēderprieki. Kopš kāda laika esmu iemīļojusi liellopu steiku. Protams, to nevaru atļauties bieži, bet reizi mēnesī atļauju sev šo prieciņu. Arī esot uz “diētas”. Piedevas gan katru reiz var būt savādākas.Grilēti dārzeņi, vai dārzeņu biezenis. Fantāzijai nav robežu. Un man tas patīk. Protams, tie nebūs ne frī kartupeļi, ne makaroni.
Šajā lielajā porcijā tikai ~280 kcal. Tai skaitā 36 gr olbaltumvielas, 8gr tauki un 15 gr ogļhidrāti. Ideāli!

Sastāvdaļas

200 gr steiks (apkaisīju to pavisam nedaudz  ar sāli, pipariem, sadurstīju ar steika speciālo dakšīņu un atstāju nedaudz iemarinēties. Izcepot tas palika 130 gr)
150 gr briseles kāposti (pirms tam tiem uzpilināju  6 gr eļļas un garšvielas, samaisīju un ļāvu nedaudz pastāvēt).
Piedevās: 5 gr balzamico cream, mazie cherry tomātiņi, marinēts gurķis. Jā, jā – arī marinētus gurķus es ēdu diētas laikā. Kāpēc gan ne? Tiem ir tikai 15 kcal uz 100 gr.
Steiku cepu, uz sakarsētas pannas (nedaudz iesmērētas ar eļļu)  3 minūtes no vienas, 3 minūtes no otras puses.