Biezpiena kārtainā torte ar mango un avenēm
Pankūkām
700 gr olu baltums
3 olas
20 gr klijas
15 gr vaniļas cukurs
saldinātājs “Truvia” (var izmantot arī citu saldinātāju, protams. Arī cukuru, medu vai agaves sīrupu)
Mango massai
1 mango (400 gr)
300 gr ūdens
saldinātājs Truvia
Pildījums
1kg biezpiens
400 gr mango masa
saldinātājs Truvia
1 neliela citrona sula (vai var tikai miziņu pierīvēt)
Virsmai
400 gr avenes (saldētas)
nedaudz saldinātājs
Pēc izvēles: jebkuras ogas….
Pagatavošana
Nomizo mango, sagriež, pielej ūdeni, pievieno saldinātāju un savāra.Sablendē. Avenēm pielej 100-150 gr ūdens, savāra, sablendē. Sacep pankūkas. Biezpienam pievieno atdzesēto mango masu un sablendē. Pievieno citronu sulu. Kārto pa vienai uz šķīvja pankūkas, pārsmērē biezpiena-mango masu. Dekorē ar aveņu sablendēto masu.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,2 gr
OH = 3 gr
T = 0,9 gr
Kcal = 68
Vai pankūku mīkla top vienkārši samaisot visas receptē minētās sastāvdaļas vai arī olu baltumi atsevišķi jāsaputo,pirms maisa ar pārējām sastāvdaļām?
Nekas nav jāputo: sajauc olu baltumus, olas, klijas, vaniļas cukuru un saldinātāju un cep plānas pankūkas, precīzāk “omletes”.