Sastāvdaļas

Pamatnei

150 gr pilngraudu auzu pārslas
300 gr vājpiena kefīrs
50 gr olu baltums
nedaudz sāls
Pa virsu

100 gr adžika
100 gr a/k lasis
100 gr paprika
80gr seleriju kāti
100 gr marinēts gurķis
60 gr 10% siers
40 gr zaļie loki
30 gr dilles, pētersīļi
200 gr dabīgais jogurts
350 gr olu baltums
garšvielas

Pagatavošana

Auzu pārslas aplej ar vājpiena kefīru un uzbriedina. Pievieno olu baltumu, sāli. Masu lej formā ar noņemamām malām (man bija 20cm diametrā) un 175-180 grādos cep pusgatavu ~20 minūtes. Izņem, nedaudz atdzesē un pārsmērē ar adžiku.
Gatavo pildījumu virsmai: smalki sagriež lasi, sagriež dārzeņus, sarīvē sieru. Jogurtu sakuļ ar olu baltumu, garšvielām un pārlej pāri pamatnei. Liek cepeškrāsnī un cep gatavu ~175 grādos.

Uzturvērtība 100 gr
OB =7,4 gr
OH = 8,4 gr
T = 1 gr
Kcal = 76